24 ΩΡΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ

Αντισύλληψη: Οι Γυναικολόγοι Προειδοποιούν για την Αποτελεσματικότητα των Φυσικών Μεθόδων

Εάν και η τάση προς τη «φυσική» αντισύλληψη ανθίζει, οι γυναικολόγοι προειδοποιούν πως σε σύγκριση με τα αντισυλληπτικά χάπια και το σπιράλ, στερείται αξιοπιστίας.

Έτσι, καθώς οι φυσικές μέθοδοι αντισύλληψης επιστρέφουν, οι γυναικολόγοι αγωνίζονται να ενημερώσουν τις γυναίκες ότι αυτές οι μέθοδοι δεν είναι τόσο αποτελεσματικές όσο οι ιατρικές μέθοδοι.

Η φυσική αντισύλληψη έχει ποσοστό αποτυχίας 17 έως 20%, όπως επισημαίνει η Εθνική Ομοσπονδία Κολλεγίων Ιατρικής Γυναικολογίας της Γαλλίας (FNCGM), η οποία προειδοποιεί σε δελτίο τύπου σχετικά με τις φυσικές μεθόδους αντισύλληψης.

Ενώ στην ηλικία των 15-16, οι νέες γυναίκες αρχίζουν να παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια, η FNCGM εξηγεί ότι τα πράγματα αλλάζουν στην ηλικία των 19-20.

Οι φυσικές μέθοδοι δεν είναι αρκετά αποτελεσματικές

Καθώς σταματούν τη λήψη αντισυλληπτικών χαπιών, οι κοπέλες σκέφτονται μεθόδους «φραγμού».

Ωστόσο, δεν συμφωνούν όλοι οι νεαροί άνδρες να χρησιμοποιούν προφυλακτικά.

Επομένως, καταφεύγουν στις «φυσικές» μεθόδους, όπως η απόσυρση του άνδρα προτού εκσπερματώσει, η λήψη της θερμοκρασίας κ.λπ.

Αλλά αυτές οι μέθοδοι απαιτούν μεγάλη επαγρύπνηση και δεν είναι 100% αποτελεσματικές, για την ακρίβεια, απέχουν πολύ από αυτό.

Οι γυναίκες δεν είναι μηχανές που έχουν προγραμματιστεί να αναπαράγουν το ίδιο μοτίβο κάθε μήνα.

Έτσι, οι φυσικές αντισυλληπτικές εφαρμογές, που επαινούνται από τα κοινωνικά δίκτυα, δεν λαμβάνουν υπόψη τις διακυμάνσεις του εμμηνορροϊκού κύκλου των γυναικών.

Συνεπώς, ενθαρρύνοντας τις γυναίκες να επιλέξουν μία φυσική μέθοδο αντισύλληψης, ξεχνάμε ότι το 20% των γυναικών έχουν οδυνηρές περιόδους και το 40% έχει περισσότερο ή λιγότερο έντονο προεμμηνορροϊκό σύνδρομο που μόνο ορισμένα αντισυλληπτικά καταφέρνουν να ανακουφίσουν.

Οι γυναίκες πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι υπάρχουν κι άλλες αντισυλληπτικές μέθοδοι εκτός από το χάπι, τις οποίες ο γυναικολόγος τους μπορεί να τους εξηγήσει λεπτομερώς.

Έτσι, μπορούν να εφαρμόσουν διαφορετικές μεθόδους αντισύλληψης, όπως τον κολπικό δακτύλιο, το αντισυλληπτικό έμπλαστρο, το ορμονικό εμφύτευμα κ.λπ.

Η αρχή της ανησυχίας των γυναικολόγων

Η προειδοποίηση βασίστηκε κυρίως στην εφαρμογή «Natural Cycles», διαθέσιμη από τον Ιανουάριο του 2017.

Σκοπός της εφαρμογής είναι η διάδοση της ύπαρξης ενός φυσικού τρόπου αντισύλληψης, που βασίζεται στον υπολογισμό της θερμοκρασίας.

«Μετά την ωορρηξία, η θερμοκρασία σας αυξάνεται λόγω της απελευθέρωσης της προγεστερόνης», εξηγεί ο ιστότοπος.

Για την ανάλυση των «ασφαλών» χρόνων και εκείνων που αντιστοιχούν στην ωορρηξία, οι γυναίκες πρέπει να λαμβάνουν τη θερμοκρασία τους κάθε μέρα.

Πράγματι, η γόνιμη φάση αντιστοιχεί, ανάλογα με την εφαρμογή, σε θερμοκρασία ελαφρώς πάνω από τον μέσο όρο.

Αντισύλληψη: Οι Γυναικολόγοι Προειδοποιούν για την Αποτελεσματικότητα των Φυσικών Μεθόδων

Η οθόνη είναι επομένως πράσινη όταν η μη προστατευμένη συνουσία θεωρείται ασφαλής και κόκκινη όταν είναι απαραίτητο να απέχετε ή να χρησιμοποιήσετε άλλη μέθοδο.

Αλλά σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτή η μέθοδος είναι υπερβολικά ανακριβής για να χρησιμοποιηθεί μόνη της.

Πράγματι, η διαφορά θερμοκρασίας κατά τη στιγμή της ωορρηξίας είναι ελάχιστη, καθώς κυμαίνεται από 0,2 έως 0,4 °C.

Επομένως, ένας ελαφρύς πυρετός, ένα κρυολόγημα και πολλοί άλλοι παράγοντες μπορεί να είναι παραπλανητικοί.

Έτσι, οι ειδικοί υποστηρίζουν πως για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο και να καθορίσετε την ημερομηνία της ωορρηξίας, πρέπει να λαμβάνετε τη θερμοκρασία σας κάθε πρωί την ίδια ώρα, στο κρεβάτι, πριν σηκωθείτε.

Το περιθώριο σφάλματος είναι επομένως τεράστιο.

Έτσι, το ποσοστό αποτυχίας των φυσικών μεθόδων εκτιμάται στο 25% – πράγμα που σημαίνει ότι 25 στις 100 γυναίκες θα μείνουν έγκυες κατά το πρώτο έτος χρήσης.

93% αποδοτικότητα

Στην ιστοσελίδα του «Natural Cycles», αυτή η μέθοδος αντισύλληψης  με την εν λόγω εφαρμογή, παρουσιάζεται εξίσου αποτελεσματική με το χάπι, χωρίς τις παρενέργειές του.

Υποστηρίζει πως για ένα χρόνο χρήσης, 7 στις 100 γυναίκες θα μείνουν έγκυες, δηλαδή έχει 93% αποτελεσματικότητα.

Ωστόσο, η Σουηδία εξέφρασε επιφυλάξεις για αυτήν τη διαδικασία, μετά την έκτρωση 37 γυναικών που έμειναν έγκυες κατά τη χρήση της εφαρμογής.

www.y-o.gr

The post Αντισύλληψη: Οι Γυναικολόγοι Προειδοποιούν για την Αποτελεσματικότητα των Φυσικών Μεθόδων first appeared on Υγεία & Ομορφιά.

Κοινοποιήστε στα Social Media:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print
Call Now Button