24 ΩΡΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ

Αποστολίδης : απολύτως νόμιμη η σχέση των γιατρών με τις φαρμακευτικές

This post was originally published on this site

Κοινοποίηση στο Facebook

Κάντε Tweet στο Twitter

Η σχέση των φαρμακευτικών εταιριών με τους γιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας είναι απολύτως νόμιμη, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ στο 2ο συνέδριο του συνδέσμου.

Της Νικολέτας Ντάμπου

Συγκεκριμένα, είπε ότι οι αμοιβές των επαγγελματιών υγείας για παροχή επιστημονικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τις φαρμακευτικές εταιρίες είναι καθ’ όλα νόμιμες βάσει αυστηρού πλαισίου δεοντολογίας (όπως ισχύει και σε όλες τις χώρες του κόσμου) και οι δαπάνες εκπαίδευσής τους έχουν συγκεκριμένο πλαφόν που προβλέπεται: α) από εγκύκλιο του ΕΟΦ, β) Υπουργική απόφαση, και γ) Κώδικα Δεοντολογίας. Ενώ, δημοσιοποιούνται και στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ήδη από ιδρύσεως της το 2010, στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ και στην ιστοσελίδα της κάθε φαρμακευτικής εταιρίας. Παράλληλα, όλες οι επιστημονικές εκδηλώσεις, συνέδρια, κ.λ.π. εγκρίνονται πρώτα από τον ΕΟΦ, ενώ και ο ΣΦΕΕ επιβάλει αυστηρούς κανονισμούς».

Τόσο  ο φαρμακευτικός κλάδος όσο και οι επαγγελματίες υγείας (ιατροί και φαρμακοποιοί) διέπονται από Κώδικα Δεοντολογίας και δεσμεύονται επίσης για την αυτορρύθμιση τους, σύμφωνα με τον κ. Αποστολίδη. «Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε και επενδύουμε σε Έλληνες επιστήμονες, υψηλού επιστημονικού και ηθικού κύρους, διακεκριμένων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Και είμαστε εμείς κυρίες και κύριοι που από το 2002 έως σήμερα, έχουμε αυτοβούλως προχωρήσει σε αυτορρύθμιση με τον Κώδικα Δεοντολογίας, που επικαιροποιούμε σε τακτά χρονικά διαστήματα, τον Κώδικα Δεοντολογίας του Ευρωπαϊκού μας Συνδέσμου EFPIA και την εφαρμογή πολλών διαδικασιών και ελέγχων», σημείωσε ο κ. Αποστολίδης.

«Δεν μπορεί, λοιπόν, συλλήβδην να καταδικάζεται όλος ο κλάδος για αθέμιτες πρακτικές, εάν δεν έχουμε καθολική εφαρμογή των κανόνων που υποτίθεται ότι ισχύουν», είπε. «Είμαστε σύμμαχοι της πολιτείας για την ίαση του δημόσιου συστήματος Υγείας και τη διασφάλιση – χωρίς αποκλεισμούς – του αυτονόητου δικαιώματος του Έλληνα ασθενή να κάνει χρήση κάθε σωτήριας, για την υγεία του θεραπεία»,  υπογράμμισε ο κ. Αποστολίδης σημειώνοντας ότι » το φάρμακο να θεωρείται κοινωνικό αγαθό δεν αφορά μόνο αυτούς που το διαθέτουν, αλλά και αυτούς που το προμηθεύονται για λογαριασμό των πολιτών αυτής της χώρας».

Κοινοποιήστε στα Social Media:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email
Print this page
Print

Πηγή: http://www.healthweb.gr