24 ΩΡΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ

Αρνητικά τα 36 δείγματα από την Παραμυθιά – Παραμένουν 9 τα κρούσματα

This post was originally published on this site

Αρνητικά είναι και τα 36 δείγματα από την Παραμυθιά που εξετάστηκαν μέχρι χθες το βράδυ στο εργαστήριο των Ιωαννίνων, εκ των οποίων για τέσσερα απαιτείται επανέλεγχος. Εκκρεμούν αποτελέσματα από ακόμα 20 δείγματα που ελήφθησαν από τον ΕΟΔΥ στην Παραμυθιά και έχουν σταλεί στην Πάτρα, καθώς και 13 που ελήφθησαν από το Νοσοκομείο Φιλιατών. Έτσι, μέχρι στιγμής παραμένει στα εννέα ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
Στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, νοσηλεύονται πλέον 3 άτομα, καθώς χθες μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ, ηλικιωμένη γυναίκα, που ήταν από τα πρώτα κρούσματα, με συμπτώματα δύσπνοιας.
Την περιοχή επισκέφθηκε χθες ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος προήδρευσε σύσκεψης. Με την ολοκλήρωσή της έκανε γνωστό ότι αφενός προς στιγμή δεν υφίσταται λόγος για έκτακτα περιοριστικά μέτρα και αφετέρου ότι θα αυξηθεί η λήψη δειγμάτων σε ογδόντα ημερησίως ώστε να υπάρχει σαφής εικόνα για την κατάσταση στον γενικό πληθυσμό.
Παράλληλα απηύθυνε έκκληση για την τήρηση της καραντίνας όσων έχουν προσβληθεί από τον ιό, αλλά και των επαφών τους. Το ίδιο τόνισε και ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας, Θωμάς Πιτούλης, σημειώνοντας ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και η Αστυνομία θα επιτηρούν την καραντίνα με συνεχή έλεγχο.

Ο δήμαρχος Σουλίου, Γιάννης Καραγιάννης, χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι το υγειονομικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας δεν έχει μολυνθεί από τον ιό και έτσι μπορεί να παρέχει υπηρεσίες στους κατοίκους της περιοχής.
Επίσης, τόνισε την αξία της ιχνηλάτησης αλλά και του ευρύτατου προγράμματος δειγματοληψιών που θα ακολουθήσει ώστε να υπάρχει πλήρης απεικόνιση της κατάστασης.

www.ert.gr

Κοινοποιήστε στα Social Media:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Πηγή: http://www.ert.gr

Leave a Comment

(0 Comments)

Call Now Button