24 ΩΡΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ

«Βουλιάζουν» τα νοσοκομεία στη Δυτική Αττική – Ξεκινούν σήμερα οι κινητοποιήσεις

This post was originally published on this site

Υπολειτουργούν οι μονάδες υγείας και πρόνοιας στη Δυτική Αττική με τους εργαζόμενους όχι απλά να έχουν φτάσει αλλά και να έχουν ξεπεράσει τα όριά τους, και αυτό γιατί η καθημερινότητα των ίδιων και των ασθενών έχει μετατραπεί σε εφιάλτη. Για το λόγο αυτό οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα ξεκινούν από σήμερα κινητοποιήσεις, ενώ την Τετάρτη κατεβάζουν διακόπτη στο νοσοκομείο Αττικό.

Στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δυτικής Αττικής (Αγ. Βαρβάρα) οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν σήμερα τετράωρη στάση εργασίας από τις 8 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι και συγκέντρωση στην πύλη του Θεραπευτηρίου, διαμαρτυρόμενοι για τα σοβαρά προβλήματα περίθαλψης, εξαιτίας της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης.

Όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ, στις 38 προνοιακές μονάδες περίθαλψης, οι συνθήκες περίθαλψης και εργασίας είναι μια κόλαση, μέχρι τη μεταφορά στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων της Αγίας Βαρβάρας.

Αντιστοιχεί ένας νοσηλευτής για 40 περιθαλπόμενους.

Οι Μονάδες μένουν χωρίς γιατρό απόγευμα, νύχτα και Σαββατοκύριακο

Δεν υπάρχει πετρέλαιο θέρμανσης, βενζίνη για τα οχήματα, καροτσάκια αναπηρικά και άλλα μέσα

Οι Προνοιακές Μονάδες δεν διαθέτουν οργανογράμματα.

5.500 ήταν το προσωπικό πριν τη κρίση. 4.000 παρέλαβε η παρούσα κυβέρνηση, το οποίο λιγόστεψε επί των ημερών της στις 2.600

Καμία πρόσληψη έως τώρα. Μόνο αθρόες συνταξιοδοτήσεις

Λίστα αναμονής για εισαγωγή ΑΜΕΑ στις Μονάδες ενός έτους

Έλλειψη κονδυλίων για βελτίωση υποδομών και μέσων για ανθρώπινη και αξιοπρεπή διαβίωση των ΑΜΕΑ

Οι 38 μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας που υπήρχαν στην χώρα μας, συγχωνεύτηκαν σε 12 Περιφερειακά Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου στα πλαίσια της εφαρμογής των Μνημονίων για περιστολή των δαπανών.

Η Ομοσπονδία επισημαίνει πως οι Νοσηλευτές καταλήγουν κατηγορούμενοι στα Δικαστήρια αν και δεν είναι ταχυδακτυλουργοί να μπορούν να προσφέρουν ασφαλείς και ποιοτικές υπηρεσίες σε 40 περιθαλπόμενα ανάπηρα παιδιά ή κατάκοιτους ηλικιωμένους, οι περισσότεροι με ψυχικές διαταραχές και όλοι χρήζουν  ατομικής περιποίησης καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου (καθαριότητα, φαγητό, μπάνιο, προστασία κλπ.).

Σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρ για κάθε 2 περιθαλπόμενους θα έπρεπε να είναι ένας Νοσηλευτής. Αντί για 10 σε κάθε βάρδια στη Μονάδα βρίσκεται ένας Νοσηλευτής!

Σε κάθε Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας, περιθάλπονται ταυτόχρονα χρόνιες παθήσεις, άτομα με ειδικές ανάγκες, ευπαθείς ομάδες, παιδιά για υιοθεσία που με βάση τις επιστημονικές ανάγκες θα έπρεπε να περιθάλπονται σε ξεχωριστές μονάδες.

Η κοινή Νοσηλεία διαφορετικών περιστατικών μετατρέπει τις συνθήκες περίθαλψης και εργασίας σε «κόλαση». Η έλλειψη Μονάδων έχει αυξήσει τις λίστες αναμονής για περίθαλψη ατόμων που ανήκουν σε οικογένειες που δεν έχουν στον «ήλιο μοίρα». Η λίστα αναμονής για εισαγωγή σε Προνοιακές Μονάδες σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνάει τον ένα χρόνο.

Στο Αττικόν

Στάση εργασίας μεταξύ 1-5 μμ και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 2 μ.μ. αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Αττικόν, την Τετάρτη 7 Μαρτίου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί στην Γενική Εφημερία του Νοσοκομείου.

Όπως ανακοίνωσε το Σωματείο, σε ημέρες γενικής εφημερίας, το Νοσοκομείο πλημμυρίζει από ράντζα, οι πολίτες και οι εργαζόμενοι ταλαιπωρούνται αφάνταστα και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται η νοσηλεία είναι απαράδεκτες.

Το black out στο νοσοκομείο λόγω των συνθηκών της γενικής εφημερίας δεν περιγράφεται:

πλημμύρισμα του νοσοκομείου με ράντζα και φορεία στους διαδρόμους όλων των κλινικών (πολλές φορές περισσότερα από 100 – όσο δηλαδή άλλες 4-5 κλινικές).

Δεκάδες διασωληνωμένοι στον όροφο, λόγω πληρότητας των κλινών ΜΕΘ.

Υπάρχουν πάνω από 350 κενές οργανικές θέσεις – ο μαγνητικός τομογράφος παραμένει εκτός λειτουργίας

Οι βάρδιες δεν βγαίνουν, όλα τα τμήματα έχουν γίνει επικίνδυνα για τις συνθήκες νοσηλείας.

Εξακολουθεί η στέρηση αδειών και ρεπό, οι συνεχείς μετακινήσεις από τμήμα σε τμήμα που προσθέτονται στη μισθολογική εξαθλίωση, την περικοπή εφημεριών και υπερωριών, τις απλήρωτες βάρδιες, το πάγωμα ακόμα και νόμιμων αποφάσεων μετατάξεων από τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Τα ωράρια εργασίας παραβιάζονται και δεν λείπουν περιπτώσεις εργασιακού κανιβαλισμού (π.χ. το ίδιο άτομο να κάνει 10 νυχτερινές βάρδιες σε 1 μήνα). Οι νοσηλείες για τμήματα των 32 κλινών, στις οποίες προστίθενται και ράντζα, πραγματοποιούνται ακόμη και στην πρωινή βάρδια από 2 νοσηλευτές και σπουδαστές.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων κλινών του ΕΣΥ σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής, άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων (π.χ. Λοιμωδών), δημιουργία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη Δυτική Αθήνα, άμεσες προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικών και τεχνικού και λοιπού προσωπικού για να καλυφτούν οι ελλείψεις του νοσοκομείου.

Κοινοποιήστε στα Social Media:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email
Print this page
Print

Πηγή: http://www.healthweb.gr