24 ΩΡΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ

Γιατί ο Εμβολιασμός κατά της Γρίπης Είναι πιο Σημαντικός από Ποτέ σε Αυτήν την Πανδημία

Καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων COVID-19 συνεχίζει να αυξάνεται εκθετικά σε ολόκληρο τον κόσμο, η εποχή της γρίπης έχει ήδη καταφτάσει.

Με περισσότερους από 1,2 εκατομμύρια θανάτους στον κόσμο από κορωνοϊό από την αρχή αυτής της πανδημίας, πρέπει φέτος να προετοιμαστούμε για έναν δύσκολο χειμώνα.

Ενώ η εφαρμογή της καθολικής χρήσης μάσκας και της τήρησης των μέτρων κοινωνικής απόστασης είναι απαραίτητη για τον μετριασμό μετάδοσης αυτής της νόσου, πρέπει επίσης να επικεντρωθούμε στη μείωση του ποσοστού άλλων ασθενειών όπως η γρίπη.

Τα νοσοκομεία παγκοσμίως περιγράφουν ήδη την έλλειψη κλινών και οι επαγγελματίες του ιατρικού τομέα εκφράζουν ανησυχίες για ένα σενάριο παρόμοιο ή ίσως και ακόμη πιο τρομερό από αυτό που αντιμετώπισε η ανθρωπότητα στην αρχή αυτής της κρίσης στη δημόσια υγεία.

Ωστόσο, τα νοσοκομεία βρίσκονται τώρα σε κατάσταση σχεδόν πλήρους χωρητικότητας.

Η αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 σε συνδυασμό με τη σεζόν της γρίπης μπορεί να συμβάλει στην ανάγκη για νοσηλεία.

Καθώς τα αρχικά συμπτώματα γρίπης και COVID-19 είναι παρόμοια, τα ποσοστά των διαγνωστικών τεστ COVID-19  αυξάνονται επίσης.

Τα ευρέως διαθέσιμα και ασφαλή εμβόλια γρίπης μπορούν να μειώσουν τα ποσοστά νοσηλείας που σχετίζονται με τη γρίπη, την επιβάρυνση για το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και να μειώσουν σημαντικά τις πιθανότητες επιπλοκών και θανάτων που σχετίζονται με την ασθένεια.

Φέτος, το ποσοστό εμβολιασμού της γρίπης πρέπει να είναι υψηλότερο.

Το εμβόλιο μπορεί να αποτρέψει τον δέκτη να προσβληθεί από τη γρίπη ή να μειώσει σημαντικά τη σοβαρότητα της νόσου.

Κάνοντας το εμβόλιο της γρίπης φέτος, όχι μόνο προστατεύετε τον εαυτό σας από τη γρίπη, αλλά και από ενδεχόμενη ανάπτυξη ταυτόχρονης γρίπης και λοίμωξης COVID-19.

Η γρίπη αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης ταυτόχρονων ασθενειών όπως η COVID-19, ένας συνδυασμός των οποίων μπορεί να βλάψει σοβαρά τους πνεύμονες και τα νεφρά σας και μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε άλλες επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου.

Ενώ, μέχρι στιγμής, η COVID-19 δεν έχει αποδειχθεί ότι έχει σημαντικό κίνδυνο θνησιμότητας στα παιδιά, η γρίπη μπορεί να κάνει μερικά παιδιά πολύ άρρωστα.

Ωστόσο, τα εμβολιασμένα παιδιά είναι 50% λιγότερο πιθανό να νοσηλευτούν και σημαντικά λιγότερο πιθανό να έχουν σοβαρές επιπλοκές.

Στην ιδανική περίπτωση, το φθινόπωρο είναι η καλύτερη στιγμή για εμβολιασμό της γρίπης για να επιτευχθεί ανοσία, αλλά ακόμη και ένας εμβολιασμός αργότερα μέσα στη σεζόν μπορεί να προσφέρει προστασία.

Η παροχή εμβολίων φέτος αυξήθηκε σε όλες τις χώρες.

Γιατί ο Εμβολιασμός κατά της Γρίπης Είναι πιο Σημαντικός από Ποτέ σε Αυτήν την Πανδημία

Ορισμένοι άνθρωποι διστάζουν να λάβουν το εμβόλιο της γρίπης φοβούμενοι πιθανές παρενέργειες.

Ωστόσο, οι πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες ενός εμβολίου γρίπης είναι ήπιες, όπως ερυθρότητα ή πόνος στο σημείο της ένεσης και, περιστασιακά, ήπια συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη.

Αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ακόμα και αν το εμβόλιο μπορεί να οδηγήσει σε ήπια αίσθηση αδιαθεσίας και άλλα συμπτώματα, δεν μπορεί να προκαλέσει σοβαρή γρίπη.

Τα εμβόλια παρασκευάζονται είτε με νεκρούς είτε με εξασθενημένους ζωντανούς ιούς που δεν προκαλούν ασθένεια, αλλά βοηθούν το ανοσοποιητικό σας σύστημα να αναπτύξει αντισώματα που είναι ικανά να καταστρέψουν τον ιό, σε περίπτωση που εκτεθείτε σε αυτόν.

Μια συχνά αναφερόμενη αλλά ασαφής σειρά περιπτώσεων οδήγησε στην εσφαλμένη πεποίθηση ότι ορισμένα εμβόλια προκαλούν αυτισμό.

Πιο συγκεκριμένα, πιστεύεται ότι ένα συγκεκριμένο συστατικό των εμβολίων, το thimerosal, ήταν ο ένοχος.

Το Thimerosal δεν προκαλεί αυτισμό και η προηγούμενη μελέτη που ισχυρίστηκε αυτές τις ψευδείς πληροφορίες έχει αποδειχθεί εσφαλμένη.

Ανεξάρτητα από αυτό το γεγονός, το 87% της προβλεπόμενης προσφοράς εμβολίων φέτος θα είναι χωρίς thimerosal ή με μειωμένη ποσότητά του.

Αν και το εμβόλιο της γρίπης δεν είναι 100% αποτελεσματικό, μειώνει σημαντικά το ποσοστό γρίπης στον πληθυσμό και για να είναι πιο αποτελεσματικό, η πλειοψηφία της χώρας θα πρέπει να το λάβει.

Συνεπώς, το εμβόλιο της γρίπης μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, να αποτρέψει την εξάπλωση της νόσου μεταξύ εκείνων που βρίσκονται πιο κοντά σας, να προστατεύσει τα παιδιά σας και να μειώσει το βάρος του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης.

Η προστασία του εαυτού μας και των άλλων καθώς διασχίζουμε μια πανδημία είναι υψίστης σημασίας για τη διάσωση ζωών και τη διατήρηση των ασφαλών και υγιών κοινοτήτων μας.

www.y-o.gr

The post Γιατί ο Εμβολιασμός κατά της Γρίπης Είναι πιο Σημαντικός από Ποτέ σε Αυτήν την Πανδημία first appeared on Υγεία & Ομορφιά.

Κοινοποιήστε στα Social Media:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print
Call Now Button