24 ΩΡΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ

Γιγαντώνονται τα προβλήματα του «Ευαγγελισμού» – Γιατί διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι

This post was originally published on this site

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας οργανώνουν αύριο το απόγευμα στις 18.00 οι εργαζόμενοι του «Ευαγγελισμού», καθώς τα προβλήματα στο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας γιγαντώνονται λόγω έλλειψης προσωπικού αλλά και σημαντικών μειώσεων στους μισθούς που φτάνουν μέχρι και το 55% στους γιατρούς και αγγίζουν το 50% στο υπόλοιπο προσωπικό.

Σύμφωνα με το σωματείο των εργαζομένων οι κενές θέσεις μόνιμου προσωπικού ξεπερνούν τις 800, από τις οποίες περισσότερες από 400 αφορούν νοσηλευτές, 120 γιατρούς, 70 ειδικευόμενους, 80 τεχνικούς, 150 διοικητικούς και τεχνολόγους. Παράλληλα, ακόμα και τις εκατοντάδες αγγίζουν τα οφειλόμενα ρεπό και οι άδειες ανά εργαζόμενο,  ενώ οι διπλές βάρδιες ολοένα και αυξάνονται με το προσωπικό να βρίσκεται πολύ συχνά στα όρια της υπερκόπωσης!

Στο οικονομικό σκέλος, το 2017, καλύφθηκαν με το… ζόρι ορισμένες ανάγκες του νοσοκομείου, έπειτα από πρόσθετη επιχορήγηση 111 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ για το τρέχον έτος προβλέπονται μόνον 92 εκατομμύρια. Οι δαπάνες για φάρμακα ήταν πέρυσι 38,5 εκατομμύρια ευρώ και φέτος προβλέπονται 31 εκατομμύρια!

Κανένας διορισμός

Παρά τις υποσχέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για νέες προσλήψεις, από τις 64 προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ, δεν έχει διοριστεί κανένας από τον Δεκέμβριο του 2016, ενώ το ίδιο διάστημα οι αποχωρήσεις είναι πολυάριθμες. Υιοθετούνται μόνο λύσεις ευκαιριακές με συμβασιούχους που ξεπερνούν τους 600, οι οποίοι πληρώνονται από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου. Σύμφωνα με το προεδρείο του σωματείου, οι εργαζόμενοι των ελαστικών εργασιακών σχέσεων έρχονται να καλύψουν υπαρκτές, πάγιες και μάλιστα επιτακτικές ανάγκες για τη στοιχειώδη λειτουργία του νοσοκομείου.

Τους δείχνουν την πόρτα της εξόδου

Ξεκίνησαν οι απολύσεις επικουρικών εργαζόμενων και έως το τέλος του έτους θα έχουν συνολικά απολυθεί πάνω από 54 γιατροί και 30 άλλων ειδικοτήτων. Σε έναν χρόνο από τώρα, θα δουν την πόρτα της εξόδου 70 συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ.

Κοινοποιήστε στα Social Media:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email
Print this page
Print

Πηγή: http://www.healthweb.gr