24 ΩΡΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ

Δερματικά Προβλήματα – Ποιες Τροφές Βοηθούν στην Καταπολέμησή τους

This post was originally published on this site

Το δέρμα μπορεί να χαρακτηριστεί ο καθρέφτης της σωματικής και ψυχικής υγείας του κάθε ανθρώπου.

Η λειτουργικότητα και η εμφάνισή του εξαρτώνται, μεταξύ άλλων, και από τη διατροφή.

Είναι αποδεδειγμένο ότι αφενός η έλλειψη συγκεκριμένων διατροφικών στοιχείων οδηγεί στην ανάπτυξη δερματικών προβλημάτων και αφετέρου ότι και η συμπληρωματική χορήγηση βιταμινών, λιπαρών οξέων ή μετάλλων, οδηγεί στην βελτίωση των δερματικών αυτών καταστάσεων.

Ένα σύνηθες δερματολογικό πρόβλημα, για παράδειγμα, που σχετίζεται άμεσα με τη διατροφή, είναι ο κνησμός, που εμφανίζεται από έλλειψη βιταμίνης-Α, συμπλέγματος βιταμινών-Β, σιδήρου, ψευδαργύρου, καθώς και βασικών λιπαρών οξέων.

Στη συνέχεια θα εξετάσουμε ποια είναι τα ιχνοστοιχεία και οι βιταμίνες που βοηθούν στην αντιμετώπιση των δερματικών παθήσεων και σε ποιες τροφές μπορούμε να βρούμε το καθένα.

Βιταμίνη-C

Τη βρίσκουμε στα εσπεριδοειδή, στις ντομάτες, στο μπρόκολο, στο σπανάκι και στις πιπεριές.

Βιταμίνη-Ε

Τη βρίσκουμε στα φυτικά έλαια, κυρίως στο ελαιόλαδο, στους σπόρους του σιταριού, στους ξηρούς καρπούς, στα δημητριακά και στα πράσινα λαχανικά.

Σελήνιο

Το βρίσκουμε στα θαλασσινά, στο συκώτι και στα δημητριακά.

Φλαβανοειδή

Φυσικό προστατευτικό ρόλο έχουν τα φλαβονοειδή που βρίσκουμε στο τσάι, στις φράουλες, στα κρεμμύδια, στα μήλα, στα σταφύλια, στο μπρόκολο, στο σπανάκι, στις μπανάνες, στις πατάτες και στο κόκκινο κρασί.

β-καροτίνη και η βιταμίνη Α

Η β-καροτίνη περιέχεται στα σκούρα πράσινα λαχανικά, στις γλυκοπατάτες στα καρότα και η βιταμίνη Α παρέχεται με τις ζωικές τροφές όπως ο κρόκος του αυγού, τα γαλακτοκομικά, το συκώτι και τα λιπαρά ψάρια.

ω-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα

Τα βρίσκουμε στο μουρουνέλαιο, το ιχθυέλαιο, τα θαλασσινά με υψηλή ποσότητα λίπους όπως ο κολιός, ο σολομός και οι ρέγκες.

Άλλες τροφές που βοηθούν στα δερματικά προβλήματα είναι οι ακόλουθες:

Άλλες τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά συστατικά είναι τα δαμάσκηνα, οι σταφίδες, τα βατόμουρα, οι φράουλες, και το σπανάκι.

Επιπλέον, τα πράσινα σκούρα φυλλώδη λαχανικά, δηλαδή το μαρούλι, το μπρόκολο κλπ., το πράσινο τσάι, οι ξηροί καρποί και κυρίως τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τα φουντούκια, οι ντομάτες, τα παντζάρια, τα πορτοκάλια, οι κόκκινες πιπεριές, τα κόκκινα σταφύλια, τα κεράσια, τα φασόλια, το γιαούρτι, το κρεμμύδι και τα σκόρδο.

Για μια υγιή επιδερμίδα καλό είναι να προσθέστε στη διατροφή σας σόγια, ρεβίθια, αυγά, ελαιόλαδο, σουσάμι, φασολάκια, αρκετό νερό (τουλάχιστον 1.5 λίτρο την ημέρα) και ψάρια που αποτελούν την καλύτερη πηγή πρωτεΐνης για το δέρμα.

www.y-o.gr

The post Δερματικά Προβλήματα – Ποιες Τροφές Βοηθούν στην Καταπολέμησή τους first appeared on Υγεία & Ομορφιά.

Κοινοποιήστε στα Social Media:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Πηγή: https://www.y-o.gr/

Call Now Button