24 ΩΡΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ

Εμβολιασμοί Παιδιών και Εφήβων – Διαδικτυακή Διάλεξη από το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος

Ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης, σας προσκαλεί στη διαδικτυακή διάλεξη με θέμα:

«Εμβολιασμοί παιδιών και εφήβων
Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον
»

Εισηγήτρια

Μαρία Θεοδωρίδου
Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής ΕΚΠΑ

Η διαδικτυακή διάλεξη, η οποία είναι ανοιχτή για το κοινό, με δωρεάν συμμετοχή, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 19:00 μέσω ζωντανής αναμετάδοσης και χορηγούνται μόρια συνεχιζόμενης ιατρικής και νοσηλευτικής εκπαίδευσης από τον ΠΙΣ και την ΕΝΕ, αντίστοιχα.

Η εξέλιξη της βιοτεχνολογίας συνέβαλε καθοριστικά στην παραγωγή νέων εμβολίων για την πρόληψη των λοιμωδών νοσημάτων, με εξαιρετικά σημαντική επίδραση στην υγεία και την ποιότητα της ζωής του ανθρώπου.

Σύμφωνα με τον WHO, εκτιμάται ότι με τους εμβολιασμούς προλαμβάνονται ετησίως 2-3 εκατομμύρια θάνατοι.

Ενδεικτικά, μέχρι και την εφηβική ηλικία χορηγούνται 17 εμβόλια για λοιμώδη νοσήματα, με διαφορετικά δοσολογικά σχήματα.

Είναι σημαντικό ότι η δυνατότητα ταυτόχρονης χορήγησης πολλών αντιγόνων με μια ένεση (πολυδύναμα εμβόλια) βοήθησε στην τήρηση του προγράμματος και μείωσε την ταλαιπωρία παιδιών και γονέων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εμβόλια, εκτός από την άμεση προστασία, προσφέρουν και έμμεση προστασία στα μη εμβολιασμένα άτομα της κοινότητας (συλλογική ανοσία).

Επιπλέον τα οφέλη από τα εμβόλια επεκτείνονται και σε άλλους τομείς, όπως η μείωση της μικροβιακής αντοχής στα αντιβιοτικά και η πρόληψη διαφόρων μορφών καρκίνου (εμβόλιο ηπατίτιδας Β και ιών ανθρωπίνων θηλωμάτων).

Όμως, ενώ τα εμβόλια αποδεδειγμένα αποτελούν παρέμβαση που ωφελεί τα άτομα όλων των ηλικιών, διαπιστώνεται συνεχώς αυξανόμενη αμφισβήτηση που μπορεί να βλάψει ανεπανόρθωτα τη Δημόσια Υγεία, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το φαινόμενο αυτό επιβεβαιώνει ότι τα εμβόλια είναι «θύματα» της επιτυχίας τους και αποτελεί ευθύνη όλης της κοινωνίας να τα διαφυλάξει.

Σήμερα, το θέμα των εμβολιασμών, αναδύεται πιο επίκαιρο από ποτέ, καθώς η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα βρίσκεται σε αγώνα ταχύτητας για τη δημιουργία του πολύ-αναμενόμενου εμβολίου έναντι του SARS-CoV-2 ο οποίος έχει ανατρέψει όλες τις πτυχές του σύγχρονου τρόπου ζωής διεθνώς.

Η διάλεξη θα προβληθεί ζωντανά μέσω:

 Της σελίδας του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, ACG στο Facebook και
 Μέσω του συνδέσμου εδώ.

Βρείτε το πρόγραμμα του ΣΤ’ Κύκλου Διαλέξεων εδώ.

www.y-o.gr

The post Εμβολιασμοί Παιδιών και Εφήβων – Διαδικτυακή Διάλεξη από το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος first appeared on Υγεία & Ομορφιά.

Κοινοποιήστε στα Social Media:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print
Call Now Button