24 ΩΡΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ

Επικονδυλίτιδα Αγκώνα – Συμπτώματα και Ποιοι Κινδυνεύουν Περισσότερο

This post was originally published on this site

Η έξω επικονδυλίτιδα του αγκώνα, είναι μια επώδυνη κατάσταση που χαρακτηρίζεται από πόνο που παρουσιάζεται στην έξω επιφάνεια του αγκώνα.

Η πάθηση αυτή εμφανίζεται όταν οι τένοντες και οι μύες στην περιοχή του αγκώνα, επιβαρύνονται πέρα από το όριο αντοχής τους.

Αυτό συνήθως συμβαίνει  λόγω επαναλαμβανόμενης κίνησης των μυών που βρίσκονται μεταξύ αγκώνα και καρπού.

Ο άλλως ονομαζόμενος αγκώνας του τενίστα προκαλείται από την υπέρχρηση του τένοντα και την επιβάρυνση του μυός.

Αυτές οι συνεχείς κινήσεις προκαλούν μικρές ρήξεις στον τένοντα ακριβώς στο σημείο που προσφύεται στο οστό, στην έξω επιφάνεια του αγκώνα.

Όπως δείχνει και το όνομα της πάθησης το τένις και συγκεκριμένα η κακή τεχνική στο backhand είναι μια πιθανή αιτία της έξω επικονδυλίτιδας του αγκώνα.

Επιπλέον βέβαια πολλές άλλες δραστηριότητες και επαγγέλματα σχετίζονται με αυτή τη φλεγμονή στα πλάγια του αγκώνα , όπως για παράδειγμα υδραυλικοί, ζωγράφοι, χρήση κατσαβιδιών και άλλων μικρών εργαλείων, παρατεταμένη χρήση του ποντικιού του υπολογιστή κλπ.

Ποια είναι τα συμπτώματα της έξω επικονδυλίτιδας του αγκώνα;

Ο πόνος του αγκώνα του τενίστα εντοπίζεται  στην έξω και πλάγια επιφάνεια του αγκώνα, ακριβώς στο σημείο πρόσφυσης των τενόντων και μπορεί να αντανακλά σε όλο τον πήχη μέχρι τον καρπό ή ακόμα και τα δάχτυλα.

Ο πόνος αρχικά αναπαράγεται μόνο με την πίεση στη συγκεκριμένη περιοχή, αργότερα εμφανίζεται και κατά την κίνηση του χεριού, ενώ σε πιο προχωρημένα στάδια είναι έντονος ακόμα και σε ηρεμία.

Ο πόνος επιδεινώνεται κατά τις στροφικές κινήσεις του χεριού και κατά την άρση αντικειμένων.

Ο πόνος του αγκώνα του τενίστα εντοπίζεται  στην έξω και πλάγια επιφάνεια του αγκώνα, ακριβώς στο σημείο πρόσφυσης των τενόντων και μπορεί να αντανακλά σε όλο τον πήχη μέχρι τον καρπό ή ακόμα και τα δάχτυλα.

Μάλιστα, στην έντονη φάση της έξω επικονδυλίτιδας, ο ασθενής πονάει όταν προσπαθεί να σηκώσει ακόμα και απλά αντικείμενα.

Μερικές φορές μάλιστα μπορεί να συνοδεύεται και από ακαθόριστα νευρολογικά συμπτώματα όπως μουδιάσματα.

Αν η φλεγμονή του αγκώνα του τενίστα, παραμείνει χωρίς θεραπεία επηρεάζεται τελικά και η δύναμη των μυών της περιοχής, με χαρακτηριστικό αποτέλεσμα τη μειωμένη ικανότητα για συγκράτηση ακόμα και ελαφρών αντικειμένων με το χέρι.

Ποιους αφορά;

Ο αγκώνας του τενίστα δεν είναι μια πάθηση που αφορά μόνο αθλητές, αλλά και άλλους επαγγελματίες, όπως για παράδειγμα υδραυλικούς, ελαιοχρωματιστές, ξυλουργούς και κρεοπώλες.

{loadmoduleid 229}

Ο πόνος του αγκώνα του τενίστα εντοπίζεται στην έξω επιφάνεια του αγκώνα, ακριβώς στο σημείο κατάφυσης των τενόντων του αντιβραχίου.

Συνήθως εμφανίζεται σταδιακά  και ο ασθενής δεν δίνει τη δέουσα προσοχή.

Η συνεχόμενη επιβάρυνση όμως, επιδεινώνει ραγδαία τα συμπτώματα και τότε απαιτείται το γρηγορότερο η εκτίμηση από ορθοπαιδικό.

www.y-o.gr

Κοινοποιήστε στα Social Media:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Πηγή: https://www.y-o.gr/

Call Now Button