24 ΩΡΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ

Ζουν και βασιλεύουν οι απευθείας αναθέσεις για προμήθειες υλικών στα νοσοκομεία

This post was originally published on this site

Κοινοποίηση στο Facebook

Κάντε Tweet στο Twitter

Της Νικολέτας Ντάμπου 

Οι απευθείας αναθέσεις για προμήθεια αναλώσιμων υγειονομικών υλικών στα δημόσια νοσοκομεία έχει γίνει μία μόνιμη και ‘’ νόμιμη’’ κατάσταση .

Ο χορός δισεκατομμυρίων εις βάρος του Δημοσίου ζει και βασιλεύει στα δημόσια νοσοκομεία με την διακίνηση ποσών για προμήθεια αναλώσιμων υγειονομικών υλικών με αμφίβολης νομιμότητας διαδικασίες , όπως σε διαγωνισμό στο Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας – Πατησίων , όπου πάνω από το 50 % των ειδών του διαγωνισμού ( διαβάστε εδώ την εισήγηση ) που πραγματοποιήθηκε για την προμήθεια υλικών αγγειακών προθέσεων προϋπολογισμού 1.165.000€ κέρδισαν εταιρείες οι οποίες ήταν και οι μοναδικές που προσέφεραν τα είδη αυτά. Υπήρχε, δηλαδή, μόνο μία προσφορά σε κάθε είδος…!!!.

Σας αποκαλύπτουμε σήμερα στο www.healthweb.gr ότι πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Ν. Ιωνίας διαγωνισμός για την προμήθεια υλικών για αγγειακές προθέσεις, προϋπολογισμού 1.165.000€, για 38 διαφορετικά είδη υλικών στον οποίο συμμετείχαν 16 εταιρείες. Σύμφωνα με την τεχνική αξιολόγηση της επιτροπής του νοσοκομείου για τα 21 είδη υπήρχε μόνο μία προσφορά για κάθε είδος…!!!, γεγονός που μας προκαλεί εντύπωση καθώς δεν μπορεί για τον μισό διαγωνισμό να μην υπήρχε δεύτερη εταιρία με τα συγκεκριμένα υλικά που θα ήθελε να συμμετάσχει στο εν λόγω διαγωνισμό . Αν αυτό δεν ορίζεται ως απευθείας ανάθεση μέσα από το πρόσχημα ενός διαγωνισμού, τότε πως ορίζεται;;

Για 6 είδη υπήρχαν δύο (2) προσφορές αλλά απορρίφθηκε η μία και έτσι έμεινε μόνο μια προσφορά ενώ για τα υπόλοιπα 11 είδη υπήρχαν από 2-6 προσφορές. Για το 71% των υλικών του διαγωνισμού υπήρχαν τελικά από μία προσφορά για κάθε υλικό.

Η όλη διαγωνιστική διαδικασία για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό μάλλον προσχηματική ήταν παρά ουσιαστική, προδιαγράφοντας συγκεκριμένα προϊόντα συγκεκριμένων εταιρειών.

Κοινοποιήστε στα Social Media:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email
Print this page
Print

Πηγή: http://www.healthweb.gr