24 ΩΡΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ

Η ατοπική δερματίτιδα

This post was originally published on this site

Η ατοπική πορεία…

  • Την ατοπική δερματίτιδα ή έκζεμα: πρόκειται για μια δερματίτιδα που χαρακτηρίζεται από έντονο κνησμό (φαγούρα) και εκζεματικές βλάβες . Στο σημείο αυτό ξεκινά η ατοπική πορεία γιατί το ευαίσθητο και εκζεματικό δέρμα του μωρού λειτουργεί ως πύλη εισόδου μικροβίων αλλά και αλλεργιογόνων τα οποία αναγνωρίζονται από την άμυνα του παιδιού ως «εχθροί» και δημιουργούνται ειδικά αντισώματα υπεύθυνα για τις υπόλοιπες εκδηλώσεις της ατοπικής πορείας. Για αυτό είναι πολύ σημαντική η περιποίηση του δέρματος με ειδικά καλλυντικά και διερεύνηση για τυχόν τροφικά αλλεργιογόνα για την αποφυγή της εξέλιξης της ατοπικής πορείας
  • Την τροφική αλλεργία, συνήθως σε γάλα, αβγό, σιτηρά, ψάρι, ξηρούς καρπούς, όσπρια, φρούτα.
  • Το μεταλοιμώδες άσθμα όπου αν καιπρόκειται για ήπια μορφή «άσθματος» της πρώιμης παιδικής ηλικίας (τα περισσότερα παιδιά το ξεπερνούν μέχρι την ηλικία των 10-12 ετών) στα παιδιά με ατοπική δερματίτιδα ή παιδιά που έχουν γονείς με αλλεργίες, το μεταλοιμώδες άσθμα μπορεί να επιμείνει και να εξελιχθεί σε αλλεργικό άσθμα.
  • Την αλλεργική ρινίτιδα όπου εκδηλώνονται συμπτώματα από τη μύτη με ρινική καταρροή (μύτη που τρέχει), φταρνίσματα, κνησμό και ρινική συμφόρηση (μπούκωμα)
  • Την αλλεργική επιπεφυκίτιδα με οφθαλμικό κνησμό, ερυθρότητα και δάκρυσμα των ματιών.
  • Το αλλεργικό άσθμα που παρουσιάζεται με βήχα, δύσπνοια (δυσκολία στην αναπνοή)

    Στα παιδιά χρειάζεται να δίδουμε ιδιαίτερη προσοχή αφού χρονολογικά ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, αποφάσεις και ιατροφαρμακευτικοί χειρισμοί θα είναι καθοριστικοί για την μετέπειτα ζωή τους. Για αυτό το λόγο δεν θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε σαν να είναι “μικροί ενήλικες” αλλά με ανάλογη επιστημονική φροντίδα.
    Ο Παιδοαλλεργιολόγος μπορεί να επέμβει στις διαφορετικές χρονικές στιγμές στη ζωή του ατοπικού παιδιού για να το εκτρέψει από αυτό που φαίνεται ως προδιαγεγραμμένη αλλεργική πορεία.

πηγή: iator.gr

The post Η ατοπική δερματίτιδα appeared first on Times News.

Κοινοποιήστε στα Social Media:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Πηγή: https://www.timesnews.gr/category/koinwnia/ugeia-diatrofi

Call Now Button