24 ΩΡΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ

Η εγκεφαλική ανάπτυξη του εμβρύου επηρεάζεται από το ανοσοποιητικό της εγκύου

This post was originally published on this site

Κοινοποίηση στο Facebook

Κάντε Tweet στο Twitter

Αν το ανοσοποιητικό σύστημα της εγκύου ενεργοποιηθεί τότε μπορεί να επηρεάσει την εγκεφαλική ανάπτυξη του εμβρύου, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Journal of Neuroscience.

Οι λοιμώξεις, το στρες, οι αλλεργίες και η νοσηρότητα, μπορούν να ενεργοποιήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και αυτό με τη σειρά του να προκαλέσει έκκριση πρωτεϊνών στο πλαίσιο της αντιφλεγμονώδους διαδικασίας.

Ερευνητές του Νοσοκομείου Παίδων του Λος Άντζελες μελέτησαν νεαρές γυναίκες που ήταν έγκυες, γέννησαν και μέχρι τα παιδιά να φτάσουν σε νηπιακή ηλικία. Από την παρατήρηση προέκυψε ότι, η μεσο- και μακροπρόθεσμη εγκεφαλική λειτουργικότητα των παιδιών επηρεαζόταν από το μητρικό ανοσοποιητικό σύστημα και την δραστηριότητά του κατά το τρίτο τρίμηνο της κύησης.

Τα ευρήματα περιλάμβαναν αλλαγές στον εμβρυϊκό καρδιακό παλμό των βρεφών των γυναικών που είχαν ενδείξεις φλεγμονής κατά την κύηση. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η αλλαγές στον εμβρυϊκό καρδιακό παλμό είναι ένδειξη ότι η μητρική φλεγμονή είχε ξεκινήσει να έχει κάποια επίδραση ακόμα και πριν τη γέννηση του παιδιού.

Τι πρώτες εβδομάδες μετά τον τοκετό, οι εγκεφαλικές απεικονίσεις αποκάλυψαν διαταραχές στην επικοινωνία μεταξύ διαφόρων περιοχών του εγκεφάλου στα παιδιά των οποίων το μητρικό ανοσοποιητικό σύστημα είχε εκκρίνει πρωτεΐνες κατά την κύηση, ένδειξη φλεγμονής.

Όταν πια τα παιδιά ήταν 14 μηνών, ο έλεγχος έδειξε διαφορές στις κινητικές δεξιότητες, την γλωσσική ανάπτυξη και συμπεριφορά ανάμεσα στα παιδιά των οποίων οι μητέρες είχαν ενεργοποιημένο ανοσοποιητικό σύστημα κατά την κύηση από κάποια φλεγμονή.

«Η μελέτη δείχνει ότι δείκτες της φλεγμονής στο μητρικό αίμα μπορεί να σχετίζονται με μεσο- και μακροπρόθεσμες αλλαγές στον παιδικό εγκέφαλο. Αυτό μας επιτρέπει να αναγνωρίσουμε τους τρόπους πρόληψης αυτών των επιπτώσεων και να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά αναπτύσσονται με τον υγιέστερο τρόπο, ξεκινώντας από την μήτρα και φτάνοντας μέχρι και την όψιμη παιδική ηλικία», καταλήγει ο Δρ Μπράντλεϊ.

Κοινοποιήστε στα Social Media:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email
Print this page
Print

Πηγή: http://www.healthweb.gr