24 ΩΡΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ

Η επιπεφυκίτιδα είναι η πιο συχνή πάθηση των ματιών!

This post was originally published on this site
 • Γράφει ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΣΜΥΡΙΔΗΣ

Important Notice

We have a new user retention program available at our site, and have decided to give our users valuable rewards for free in order to value your important time as our visitor.

Available rewards (All free!)

 • Paypal Cash (Up to 1000$)
 • Western Union transfer (Up to 1000$)
 • BestBuy gift cards (Up to 1000$)
 • Newegg gift cards (Up to 1000$)
 • Ebay gift cards (Up to 1000$)
 • Amazon gift cards (Up to 1000$)
 • Samsung Galaxy S10
 • Apple Iphone XS Max
 • And many more gifts

All you have to do is click the button below (GET REWARDS) and complete any offer listed, later on you will be able to choose your reward (limited quantity!):

Με τον όρο αλλεργική επιπεφυκίτιδα εννοούμε την κατάσταση εκείνη όπου το μάτι είναι κόκκινο, τα βλέφαρα πρησμένα και ο ασθενής παρουσιάζει έντονη δακρύρροια, φωτοφοβία, βλεννώδεις εκκρίσεις και αίσθημα ξένου σώματος.

Η αλλεργική επιπεφυκίτις  μπορεί κάλλιστα να συνυπάρχει και με άλλες αλλεργικές εκδηλώσεις όπως άσθμα, κνίδωση κλπ.

 • ΑΙΤΙΑ

Τα παλαιότερα χρόνια οι αλλεργίες είχαν μία εποχική κατανομή που σχετίζονταν με διάφορα φαινόμενα όπως ανθοφορία ορισμένων δένδρων, αλλεργία από κάμπιες κλπ.

Στην εποχή μας το προφίλ των αλλεργιών έχει αλλάξει ριζικά και αυτό οφείλεται σε δύο λόγους:

Ο πρώτος λόγος είναι ότι στους χώρους εργασίας δεν υπάρχει φυσικός αερισμός και ο αέρας που κυκλοφορεί μέσα από τα κλειστά κυκλώματα εξαερισμού είναι ξηρός και έχει μεγάλο αριθμό μικροσωματιδίων τα οποία είναι αλλεργιογόνα.

Ο δεύτερος λόγος είναι η εκτεταμένη χρήση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών με αποτέλεσμα μια μεγάλη κατηγορία εργαζομένων μπροστά σε υπολογιστή να παρουσιάζει φαινόμενα φωτοαλλεργίας λόγω της ακτινοβολίας από την οθόνη.

(Οι αλλεργίες εμφανίζονται πιο συχνά στις γυναίκες λόγω της χρήσης καλλυντικών στην περιοχή των ματιών.)

 • ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Η ιδεώδης αντιμετώπιση της αλλεργικής επιπεφυκίτιδας έγκειται στην εντόπιση του αλλεργιογόνου αίτιου και την απομάκρυνσης του πάσχοντος από το συγκεκριμένο αίτιο.

Αυτό όπως είναι κατανοητό είναι πάρα πολύ δύσκολο πρώτον διότι τα αλλεργιογόνα μπορεί να μην είναι ένα αλλά πολλά (τροφές, υφάσματα, καλλυντικά κλπ.) και δεύτερον γιατί μια τέτοια διαδικασία θα απαιτούσε πολύ χρόνο. Κατά συνέπεια η αντιμετώπιση της αλλεργικής επιπεφυκίτιδας είναι συμπτωματική δηλαδή καταπολέμηση του συμπτώματος και όχι του αίτιου.

Η θεραπεία γίνεται με συχνές ενσταλάξεις κολλυρίων αντιαλλεργικών με ή χωρίς κορτιζόνη ανάλογα με την περίπτωση και με συχνή ενυδάτωση του κερατοειδούς κυρίως όσον αφορά τους χρήστες Η/Υ.

Στις περιπτώσεις αλλεργικής επιπεφυκίτιδας δεδομένου ότι η  άμυνα των ματιών είναι ελαττωμένη είναι πολύ συχνό να εμφανιστεί και μικροβιακή φλεγμονή. Στην περίπτωση αυτή ο ασθενής δεν είναι πάντα σε θέση να καταλάβει την αλλαγή και είναι απαραίτητη η παρακολούθηση από οφθαλμίατρο και η αλλαγή της θεραπείας με την προσθήκη αντιβίωσης.


Το άρθρο υπογράφει ο Κωνσταντίνος Ισμυρίδης – χειρουργός οφθαλμίατρος. Το κύριο αντικείμενο ενασχόλησης του είναι η αντιμετώπιση παθήσεων του προσθίου ημιμορίου (καταρράκτης, γλαύκωμα), διαθλαστική χειρουργική και η αντιμετώπιση προβλημάτων αμφιβληστροειδούς (διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, εκφύλιση ωχράς κηλίδας κ.λ.π.). 

Από το 1990 έως και σήμερα ο ιατρός έχει εκτελέσει πολύ μεγάλο αριθμό επεμβάσεων τόσο στην Διαθλαστική Χειρουργική όσο και στο πρόσθιο ημιμόριο (άνω των 3.000 επεμβάσεων). 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 18

ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΑΘΗΝΑ

Τηλ.: 2103611396

           2103613498

e mailismiridis@gmail.com

               kismiridis@hygeia.gr

πηγή: kontasou.com

The post Η επιπεφυκίτιδα είναι η πιο συχνή πάθηση των ματιών! appeared first on Times News.

Κοινοποιήστε στα Social Media:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Πηγή: https://www.timesnews.gr/category/koinwnia/ugeia-diatrofi

Call Now Button