24 ΩΡΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ

Η Τηλεργασία στην Εξάπλωση του Κορωνοϊού

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση επιστημόνων, οι εργαζόμενοι σε περιβάλλοντα γραφείων είναι πιο πιθανό να μολυνθούν από τη νόσο COVID-19, καθώς χρειάζεται να μετακινούνται από και προς την εργασία τους, σε σχέση με το αν εργάζονται από το σπίτι με το καθεστώς της τηλεργασίας.

Ερευνητές δημόσιας υγείας που εξέτασαν την πιθανή έκθεση στον κορωνοϊό μεταξύ εργαζομένων ενηλίκων, διαπίστωσαν ότι εκείνοι που βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19 είχαν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να αναφέρουν τακτικές μετακινήσεις από και προς την εργασία τους, σε σχέση με όσους βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό.

Αυτό επιβεβαιώνεται από μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Εβδομαδιαία Έκθεση των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσηρότητας και Θνησιμότητας.

Οι ερευνητές εξέτασαν τις περιπτώσεις 310 ατόμων που έκαναν τεστ COVID-19 τον Ιούλιο.

Περίπου οι μισοί από αυτούς είχαν βρεθεί θετικοί.

Συνέκριναν τις περιπτώσεις τους με μια ομάδα ελέγχου από άτομα που είχαν βρεθεί αρνητικοί σε αντίστοιχα τεστ COVID-19.

Η πλειοψηφία και των δύο ομάδων, όλοι οι ενήλικες, κατείχαν θέσεις πλήρους απασχόλησης και είχαν παρόμοια έκθεση στον ιό από την διάδρασή τους στην κοινότητα, ανεξάρτητα από την εργασία τους.

Ωστόσο, μόνο το ένα τρίτο της ομάδας με COVID-19 ανέφερε ότι εργάζεται από το σπίτι (τηλεργασία) έστω και περιστασιακά, πριν από τη διάγνωσή τους.

Οι μισοί από τους συμμετέχοντες στην ομάδα ελέγχου ανέφεραν ότι «τουλάχιστον μερικές φορές την εβδομάδα» εργάζονται εξ αποστάσεως (τηλεργασία).

Επιπλέον, στις δύο εβδομάδες πριν αρρωστήσουν, τα μέλη της ομάδας με COVID-19 είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν ότι πήγαν αποκλειστικά στο γραφείο απ’ ό,τι τα μέλη της ομάδας ελέγχου.

Οι ερευνητές βρήκαν επίσης μια σαφή συσχέτιση μεταξύ της τακτικής μετάβασης στο γραφείο και της παρουσίας σε εκκλησίες ή θρησκευτικές συγκεντρώσεις.

Συνεπώς, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι επιχειρήσεις και οι εργοδότες θα πρέπει να προωθούν με δική τους πρωτοβουλία εναλλακτικές επιλογές στο χώρο εργασίας, όπως η τηλεργασία, όπου αυτό είναι εφικτό, για τη μείωση της έκθεσης των εργαζομένων στον κορωνοϊό, καθώς το να επιτρέπεται και να ενθαρρύνεται η τηλεργασία είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την επιβράδυνση της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19.

www.y-o.gr

The post Η Τηλεργασία στην Εξάπλωση του Κορωνοϊού first appeared on Υγεία & Ομορφιά.

Κοινοποιήστε στα Social Media:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print
Call Now Button