24 ΩΡΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ

ΙΣΑ: Συναγερμός για αύξηση θνησιμότητας από την παραμέληση των χρόνιων παθήσεων

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προειδοποιεί για τον κίνδυνο να αυξηθεί η θνησιμότητα από την παραμέληση των χρόνιων παθήσεων κατά τη διάρκεια του lockdown και καλεί τους γιατρούς να στηρίξουν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.Ο ΙΣΑ εκφράζει την ανησυχία του, για τον κίνδυνο παραμέλησης των χρόνιων παθήσεων που αύξησε σημαντικά τη θνησιμότητα κατά το πρώτο κύμα της επιδημίας και
καλεί τους ιδιώτες γιατρούς της ΠΦΥ να διατηρήσουν απρόσκοπτη τη λειτουργία των ιατρείων τους. Επίσης να τηρούν  αυστηρά μέτρα προφύλαξης για να προστατέψουν τους ασθενείς και παράλληλα να συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων.

«Η πρωτοβάθμια περίθαλψη πρέπει να γίνει ο κυματοθραύστης για να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω τα νοσοκομεία. Στην κρίσιμη αυτή ώρα καλούμε τον ιατρικό κόσμο να συστρατευτεί και να παραμείνει στην πρώτη γραμμή της μάχης», τονίζει ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. Γιώργος Πατούλης.  Πρόσθεσε επίσης ότι: « Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ατονήσει η παρακολούθηση των ασθενών που πάσχουν από χρόνιες νόσους, γιατί η απορρύθμιση των παθήσεών τους θα προκαλέσει επιπλοκές που αφενός θα βάλουν σε κίνδυνο την υγεία τους και αφετέρου θα τους οδηγήσει στα νοσοκομεία, τα οποία ωστόσο δεν πρέπει να επιβαρυνθούν περαιτέρω για να σηκώσουν το βάρος της επιδημίας. Οι γιατροί της Αθήνας θα μείνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης για να προασπίσουν τον ασθενή, τη δημόσια υγεία και την πατρίδα μας».

ΠΗΓΗ: ΙΣΑ

www.ert.gr

Κοινοποιήστε στα Social Media:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print
Call Now Button