24 ΩΡΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ

Κιτ Πρώτων Βοηθειών για Αθλητές

Μεταξύ του πλήθους των προϊόντων που κυκλοφορούν στην αγορά… για να είστε σε φόρμα, για την ενίσχυση του οργανισμού, για την αποκατάσταση μυϊκών τραυμάτων… ποιο θα σας ευνοήσει περισσότερο; Τι θα πρέπει απαραιτήτως να περιλαμβάνει το κιτ πρώτων βοηθειών για εσάς τους αθλητές;

Επίδεσμοι για τις φουσκάλες, μικρά φακελάκια γλυκόζης σε περίπτωση υπογλυκαιμίας ή παρακεταμόλη ως αναλγητικό: όλα αυτά είναι απαραίτητα στο κιτ Πρώτων Βοηθειών για Αθλητές. Αλλά υπάρχουν και μερικά άλλα, που δεν πρέπει να παραλείπονται πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση. Από μια διατροφή που παρέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό, έως τη θερμοθεραπεία την κρυοθεραπεία και την ομοιοπαθητική, δημιουργούμε τη λίστα ελέγχου.

Κρύο ή ζεστό;

Σε περίπτωση πόνου από τραυματισμό που προκαλεί φλεγμονή, μώλωπες, ερεθισμούς, διάστρεμμα, τοποθετήστε κρύο επίθεμα. Η αγγειοσυστολή μειώνει τη ροή του αίματος και συνεπώς μειώνεται το πρήξιμο ή το οίδημα, αλλά και τη παραγωγή ενζύμων που είναι υπεύθυνα για τη φλεγμονή και την αγωγιμότητα των νεύρων.

Είτε χρησιμοποιήσετε κάποιο spray, είτε χρησιμοποιήσετε κάποιο επίθεμα κρυοθεραπείας, το αποτέλεσμα είναι άμεσο.

Για πόνο που επικεντρώνεται χαμηλά στην πλάτη, μυϊκούς πόνους, πόνους αρθρώσεων, εφαρμόστε θερμό επίθεμα. Η αγγειοδιαστολή των αιμοφόρων αγγείων ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος, προάγει την ιοντική ανταλλαγή και τα κύτταρα αναγεννιούνται καλύτερα.

Ομοιοπαθητική

Χωρίς παρενέργειες ή τον κίνδυνο αλληλεπιδράσεων με φάρμακα, η αποτελεσματικότητα της ομοιοπαθητικής δεν περιορίζεται μόνο στην Arnica, ως αντιφλεγμονώδης παράγοντας ή ανακουφιστικό για τον πόνο. Σε περίπτωση υπερθέρμανσης του δέρματος, σκεφτείτε το ομοιοπαθητικό Apis mellifica και όταν το δέρμα είναι κόκκινο, το ομοιοπαθητικό Belladonna. Μόλις εφαρμόσετε την αμπούλα, το Cantharis συνδυάζεται με μια τοπική εφαρμογή αραιωμένου βάμματος Calendula.

Ενάντια στις μυϊκές κράμπες, επιλέξτε το ομοιοπαθητικό Cuprum metallicum, ενώ για τις μυϊκές συσπάσεις το ομοιοπαθητικό Magnesia phosphorica.

Για προβλήματα στις αρθρώσεις, επιλέξτε Rhus toxicodendron ή Ruta graveolens.

Μετά από διάστρεμμα αστραγάλου: Arnica και Apis mellifica σε περίπτωση οιδήματος και Hamamelis για στεγανοποίηση.

Τέλος, σε περίπτωση τενοντοπάθειας: Rhus toxicodendron όταν υπάρχει βλάβη στον σύνδεσμο, Ruta Grubolens σε περίπτωση προσβεβλημένου περιόστεου, Kalium bichromicum όταν υπάρχει οξύς πόνος σε ένα συγκεκριμένο σημείο, Bryonia όταν νιώθετε ανακούφιση κατά την ξεκούραση και έντονο πόνο κατά την κίνηση.

5 κορυφαία έλαια

Για να θερμάνετε τους μύες, να χαλαρώσετε τις αρθρώσεις, να βελτιώσετε την οξυγόνωση των ιστών και να αποτρέψετε την ακαμψία, η αρωματοθεραπεία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική. Το φυτό με την ονομασία «γωλθερία η επικλινής» φημίζεται για την αντιφλεγμονώδη και χαλαρωτική του δράση. Ωστόσο, δεδομένου ότι το κύριο μόριό του είναι κοντά στην ασπιρίνη, αντενδείκνυται εάν έχετε αιμορροφιλία ή λαμβάνετε αντιπηκτικά φάρμακα.

Ο ευκάλυπτος λεμονιού ενδείκνυται για την ανακούφιση από τον πόνο, κυρίως λόγω των αντιφλεγμονωδών του ιδιοτήτων. Ο ελίχρυσος είναι πολύ αποτελεσματικός σε περιπτώσεις χτυπήματος, οιδήματος, μώλωπα, κατάγματος ή και τενοντίτιδας. Η μέντα η πιπεράτη είναι διάσημη για τις δροσερές τις επιδράσεις, ενώ το δενδρολίβανο καμφοράς για τις θερμαντικές του δράσεις.

Συμπληρώματα διατροφής

Μια αθλητική δραστηριότητα δεν μπορεί να διαχωριστεί από μια υγιεινή, ποικίλη και προσαρμοσμένη διατροφή. Ωστόσο, ανάλογα με την προσπάθεια, τη διάρκεια και τη συχνότητα, μπορεί να είναι δύσκολο να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του σώματος μόνο μέσω της διατροφής και της ενυδάτωσης. Τα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να αντισταθμίσουν την ενέργεια που καταναλώνετε και να αποτρέψουν πιθανές ελλείψεις θρεπτικών συστατικών από τη διατροφή σας.

Τα συμπληρώματα διατροφής, των οποίων οι μορφές διαφέρουν (π.χ. κάψουλες, φακελάκια, κ.λπ.) λαμβάνονται για την προετοιμασία της επόμενης σεζόν ή του επόμενου αθλητικού γεγονότος ή δραστηριότητας, καθώς και κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση. Οι πολυβιταμίνες και τα μέταλλα δίνουν μια επιπλέον τόνωση του ανοσοποιητικού κατά την αλλαγή των εποχών ή σε περίπτωση έντονης κόπωσης.

Τα αμινοξέα (λευκίνη, βαλίνη και ισολευκίνη) βοηθούν στην πρόληψη του καταβολισμού και της απώλειας μυών που σχετίζονται με την έντονη προπόνηση. Το Μηλικό οξύ συμβάλλει στην ταχύτερη παραγωγή τριφωσφορικής αδενοσίνης, η οποία χρησιμοποιείται για την αποθήκευση και μεταφορά ενέργειας στο σώμα.

Το διοξείδιο του πυριτίου επιτρέπει την αναγέννηση του χόνδρου. Το κολλαγόνο εγγυάται την ευελιξία και την ελαστικότητα των αρθρώσεων και του δέρματος. Η κιτρουλίνη βοηθά στην ταχύτερη αποβολή των μη χρήσιμων ουσιών από τον οργανισμό.

Όποιες και αν είναι οι ανάγκες σας, ζητήστε τη συμβουλή του φαρμακοποιού σας. Ως σύμβουλος υγείας, θα είναι σε θέση να σας καθοδηγήσει, προκειμένου να αυξήσετε τις επιδόσεις σας και να ενισχύσετε τη φόρμα σας.

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν κάνουν θαύματα από μόνα τους

Οι συμβουλές «κλειδιά»

Όπως υποδηλώνει το όνομα, ένα συμπλήρωμα διατροφής συμπληρώνει τη διατροφή – δεν να είναι υποκατάστατό της! Τα συμπληρώματα διατροφής αντισταθμίζουν τις ελλείψεις των μικροθρεπτικών συστατικών. Η πρώτη ερώτηση που θα πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας είναι η εξής:

«Έχω μια ποικίλη και ισορροπημένη διατροφή στην καθημερινότητά μου;»

Εάν ναι… τότε: «Ποιο είναι το πρόβλημα;»

  • Κακή πέψη, καούρες, γαστρική παλινδρόμηση, εναλλασσόμενη δυσκοιλιότητα και διάρροια; Ο εντερικός βλεννογόνος έχει αρχίσει να εξασθενεί. Μια προβιοτική θεραπεία ανασυγκροτεί τη χλωρίδα, η οποία θα φιλτράρει καλύτερα τα κακά βακτήρια και θα επιτρέψει στα μικροθρεπτικά συστατικά να περάσουν το εντερικό φράγμα.
  • Φλεγμονώδης κατάσταση, τενοντίτιδα, πόνος στις αρθρώσεις; Σκεφτείτε τα ωμέγα-3, απαραίτητα λιπαρά οξέα που ασκούν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.
  • Χρόνια κόπωση; Παρακολουθήστε το επίπεδο της φερριτίνης σας. Εάν το αποτέλεσμα είναι μικρότερο από 16 μονάδες σε μια γυναίκα, τότε θα πρέπει να λάβει απαραίτητα κάποιο συμπλήρωμα.
  • Άγχος; Οξειδωτικό ή όχι, το άγχος προκαλεί διαρροή μαγνησίου. Συνδυάστε αυτό το στοιχείο με βιταμίνη Β6 που θα βελτιώσει τη βιοδιαθεσιμότητά του.
  • Κράμπες, συσπάσεις, δυσκαμψία; Ενισχύστε τον οργανισμό σας με αντιοξειδωτικά, τα οποία δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό και εμποδίζουν την οξείδωση των κυττάρων.

www.y-o.gr

The post Κιτ Πρώτων Βοηθειών για Αθλητές first appeared on Υγεία & Ομορφιά.

Κοινοποιήστε στα Social Media:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print
Call Now Button