24 ΩΡΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ

Κριθαράκι στο μάτι: Πώς θα ανακουφιστείτε άμεσα;

This post was originally published on this site

Το κριθαράκι στο μάτι συνήθως εμφανίζεται συνήθως στην εξωτερική άκρη του βλεφάρου.

Η κύρια αιτία που προκαλεί το κριθαράκι στο μάτι είναι ένα βακτήριο που ονομάζεται χρυσίζων σταφυλόκοκκος. Αν και δεν είναι επικίνδυνο για την υγεία, ωστόσο προκαλεί σημαντική ενόχληση και μπορεί να εμποδίζει την όραση όταν το μέγεθός του είναι μεγάλο.

Πώς αντιμετωπίζεται

Για να φύγει γρήγορα το κριθαράκι απαιτείται μόνο με τη συμβουλή του θεράποντα ιατρού η λήψη αντιβίωσης ή η εφαρμογή αντιβιοτικών σταγόνων.

Για να ανακουφιστείτε από τον πόνο συνιστάται  η εφαρμογή ζεστής κομπρέσας επάνω στο μάτι έως και πέντε φορές την ημέρα, για πέντε λεπτά τη φορά.

Εάν έχετε μυωπία, δεν πρέπει να φορέσετε τους φακούς επαφής για μερικές ημέρες, ενώ οι γυναίκες δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν ίχνος μακιγιάζ.

Το σημαντικότερο ίσως βήμα για να αντιμετωπίσετε το κριθαράκι στο μάτι είναι να μην το πειράξετε γιατί σε διαφορετική περίπτωση αυξάνεται ο κίνδυνος η λοίμωξη να εξαπλωθεί και να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές.

Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, όταν το κριθαράκι δεν υποχωρεί με τα παραπάνω συμβατικά μέτρα, ο γιατρός μπορεί να αποστραγγίσει το εξάνθημα με μια σύριγγα ή να το αφαιρέσει κάνοντας μια μικρή τομή στο μάτι.

Πρόληψη

Για να μειώσετε τις πιθανότητες να εμφανιστεί ξανά το κριθαράκι στο άμεσο μέλλον, θα πρέπει να πλένετε απαλά την περιοχή των ματιών με ζεστό νερό και ένα ήπιο σαπούνι. Έτσι, θα εξασφαλίσετε ότι οι θύλακες των βλεφαρίδων παραμένουν ανοιχτοί και καθαροί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κόκκινα μάτια: Ποιες οι πιθανές αιτίες;

Κοινοποιήστε στα Social Media:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email
Print this page
Print

Πηγή: http://www.healthreport.gr

Leave a Comment

(0 Comments)

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *