24 ΩΡΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ

Οι βασικοί κανόνες υγιεινής μετά το σεξ, που δεν πρέπει κανείς να αγνοεί για να μην υπάρξουν μολύνσεις

This post was originally published on this site

Υπάρχουν ορισμένα βήματα που πρέπει να γίνονται μετά την ερωτική επαφή, για λόγους υγείας και από τους άνδρες και από τις γυναίκες.

 • Πλύνετε το σώμα
  Δεν είναι απαραίτητο, μόλις τελειώσετε την πράξη, να σπεύσετε στο μπάνιο. Είναι όμως αναγκαίο να καθαρίσετε το σώμα σας, για να προστατευτείτε από μολύνσεις, όπως η ουρολοίμωξη.
  Για την ευαίσθητη περιοχή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ήπιο σαπούνι.

 

 • Μην κάνετε κολπικό ντους
  Αρκετές γυναίκες θεωρούν ότι μετά τη σεξουαλική επαφή, είναι απαραίτητο το κολπικό ντους, είτε με νερό, είτε με συγκεκριμένα προϊόντα καθαρισμού.
  Ακόμη και η απευθείας εισχώρηση του νερού ή καθαριστικών μέσα στον κόλπο, μπορεί να προκαλέσει περισσότερες λοιμώξεις, λόγω της διαταραχής της φυσικής ισορροπίας των βακτηρίων.

Αποφύγετε να κάνετε οτιδήποτε στον κόλπο μετά τη σεξουαλική επαφή, πέρα από ήπιο πλύσιμο. Ο γυναικείος κόλπος έχει μια διαδικασία αυτοκαθαρισμού από τη φύση του.
Ακόμη και μία ήπια μυρωδιά, είναι φυσιολογική αντίδραση του κόλπου και δεν χρειάζεται καθαρισμός.

 • Μην κρατάτε τα ούρα
  Κατά τη διάρκεια της επαφής, μπορούν να εισέλθουν βακτήρια στην ουρήθρα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος μόλυνσης. Με την ούρηση, τα βακτήρια απομακρύνονται όπως και η πιθανότητα μόλυνσης.
  Οι γυναίκες, καλό είναι να σκουπίζονται από μπροστά προς τα πίσω, για να σταματήσει η εξάπλωση των βακτηριδίων.

 

 • Πλύνετε τα χέρια σας
  Όταν έρχεστε σε επαφή με τα γεννητικά όργανα του συντρόφου σας, μπορείτε να πάρετε τα βακτήρια από την περιοχή. Με το πλύσιμο των χεριών, σταματάει η διάδοση λοιμώξεων.
  Πλύνετε καλά τα χέρια σας με σαπούνι και νερό, μετά το σμίξιμο.

 

 • Καθαρίστε τα ερωτικά βοηθήματα
  Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε ερωτικά βοηθήματα, μύκητες, βακτήρια και ιοί μπορούν να παραμείνουν επάνω σε αυτά. Αν δεν καθαριστούν καλά μετά από κάθε χρήση, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές λοιμώξεις, ακόμη και σεξουαλικά νοσήματα.

Ποτέ μην μοιράζεστε τα βοηθήματα σας με τρίτους. Αν επιλέξετε να τα μοιραστείτε, ακολουθείστε αυστηρούς κανόνες καθαρισμού.

Προστατεύστε τον εαυτό σας, αλλά και τους γύρω σας, με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο. Οι κανόνες υγιεινής μετά από τη σεξουαλική επαφή, είναι ζωτικής σημασίας, εύκολοι, ανέξοδοι και σωτήριοι.

πηγή: valueforlife.gr

The post Οι βασικοί κανόνες υγιεινής μετά το σεξ, που δεν πρέπει κανείς να αγνοεί για να μην υπάρξουν μολύνσεις appeared first on Times News.

Κοινοποιήστε στα Social Media:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Πηγή: https://www.timesnews.gr/category/koinwnia/ugeia-diatrofi

Call Now Button