24 ΩΡΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ

Τα Καλύτερα Είδη Άσκησης για Απώλεια Βάρους

Πρωταρχικός σκοπός της άσκησης είναι η απώλεια βάρους.

Οποιαδήποτε μορφή έχει θετικά αποτελέσματα για την υγεία του οργανισμού, όμως δεν συμβάλλουν όλα τα είδη γυμναστικής το ίδιο στο χάσιμο κιλών.

Για το λόγο αυτό σας παρουσιάζουμε τα είδη ασκήσεων που θα σας βοηθήσουν να δείτε τα μέγιστα αποτελέσματα στο σώμα σας.

Ποδήλατο

Το άλφα και το ωμέγα μιας καλή καρδιαγγειακής προπόνησης, το ποδήλατο θα πρέπει σίγουρα να γίνει ο καλύτερός σας φίλος, αν σκοπός σας είναι να χάσετε κιλά.

Κι αν δεν ανήκει στις αγαπημένες σας ασκήσεις, μάθετε ότι μπορείτε να κάψετε μέχρι και 1000 θερμίδες την ώρα!

Φυσικά, υπάρχουν προϋποθέσεις γι’ αυτό τον αριθμό – μια ώρα ποδήλατο στη μέγιστη ένταση θα βοηθήσει μια γυναίκα μέσου βάρους (που είναι γύρω στα 60 κιλά) να κάψει περίπου 850 θερμίδες και οι αριθμοί είναι ακόμη μεγαλύτεροι για τους άντρες (γύρω στις 950).

Σχοινάκι

Το σχοινάκι είναι πολλά παραπάνω από ένα παιδικό παιχνίδι.

 Για την ακρίβεια είναι μια από τις ασκήσεις που καίνε τις περισσότερες θερμίδες και σίγουρα θα σας βοηθήσει να ξεφορτωθείτε τα περιττά κιλά.

Μια ώρα από αυτή τη δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει έναν άντρα να κάψει έως και 850 θερμίδες ενώ οι γυναίκες μπορούν να ελπίζουν να κάψουν έως και 750.

Κολύμπι

Με περίπου 840 θερμίδες την ώρα για τους άντρες και 720 για τις γυναίκες, το κολύμπι κερδίζει επάξια μία θέση στη λίστα με τις ασκήσεις που καίνε περισσότερο λίπος.

Αεροβική

Διασκεδαστική, δυναμική και σχετικά χωρίς αντίλογο, η αεροβική είναι μια αγαπημένη άσκηση για κάψιμο θερμίδων.

Είναι λίγο δύσκολη στην αρχή και μπορεί να νιώσετε περίεργα που δεν θα κάνετε τις κινήσεις ακριβώς συγχρονισμένα με τους υπόλοιπους, όμως αυτό θα κρατήσει το πολύ μια εβδομάδα.

Μια μέση γυναίκα μπορεί να κάψει έως 680 θερμίδες την ώρα αν είναι αποφασισμένη να κάνει σωστά τις ασκήσεις και να μην αφήσει τον ιδρώτα να την πτοήσει!

Eλλειπτικό

Πολύ πιο ενδιαφέρον από τον διάδρομο, το ελλειπτικό μηχάνημα μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε μέχρι και 600 θερμίδες την ώρα.

Πιαστείτε από τις λαβές και βάλτε και τα χέρια σας στο παιχνίδι προκειμένου να γυμνάσετε περισσότερες μυϊκές ομάδες και να εκμεταλλευτείτε καλύτερα τον χρόνο της άσκησής σας.

Τρέξιμο

Με το τρέξιμο μπορείτε να κάψετε περισσότερες θερμίδες ανάλογα με την ένταση και την ταχύτητα που κινείστε.

Είναι επίσης ένας από τους καλύτερους τρόπους να μειώσετε το άγχος και την κατάθλιψη.

Μπορείτε τρέχοντας να κάψετε γύρω στις 600 θερμίδες την ώρα ενώ κάνοντας τζόγκινγκ μια γυναίκα γύρω στα 55-58 κιλά μπορεί να κάψει περίπου 550 θερμίδες.

Kickboxing

Το kickboxing είναι μια από τις καλύτερες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε για να κάψετε γρήγορα θερμίδες.

Εκτός, όμως, από την επίδρασή του στο βάρος σας, το kickboxing είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να εκτονώνετε το άγχος και να νιώθετε ότι έχετε τον έλεγχο του εαυτού σας.

www.y-o.gr

The post Τα Καλύτερα Είδη Άσκησης για Απώλεια Βάρους first appeared on Υγεία & Ομορφιά.

Κοινοποιήστε στα Social Media:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print
Call Now Button