24 ΩΡΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ

Τα Οφέλη των Μήλων

Τα μήλα είναι από τα λίγα φρούτα που τα βρίσκουμε στην αγορά όλο τον χρόνο, αν και η επίσημη εποχή τους ξεκινάει το φθινόπωρο.

Από πολλούς θεωρούνται βαρετά και κάπως συνηθισμένα, όμως δεν θα έπρεπε καθώς οι ποικιλίες τους παρουσιάζουν τεράστιες γευστικές διαφορές και τα οφέλη τους στην υγεία είναι μοναδικά και ανεκτίμητα.

Παρόλα αυτά τα μήλα παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις μας, ίσως όμως όχι σε καθημερινή βάση.

Η διευρυμένη εποχικότητα, η ευκολία στην κατανάλωσή τους και η τραγανή υφή τους αποτελούν τους σημαντικότερους λόγους που τα επιλέγουμε.

Ένα μήλο την ημέρα

Ένα μήλο την ημέρα όπως λένε και οι γιατροί χαρίζει στον οργανισμό πολλά θρεπτικά συστατικά και τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Τα μήλα έχουν βιταμίνες που αποτρέπουν τη φθινοπωρινή τριχόπτωση και ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού ενάντια στις ιώσεις και τα κρυολογήματα του χειμώνα.

Μπορείτε να αποφύγετε τη λήψη συμπληρωμάτων διατροφής, αν λαμβάνετε το μεγαλύτερο μέρος των θρεπτικών συστατικών που έχει ανάγκη ο οργανισμός σας από τα τρόφιμα της κάθε εποχής.

Τα μήλα περιέχουν πηκτίνες που ωφελούν το έντερο και την καρδιά

Ένα μέτριο μήλο περιέχει περίπου 4 γραμμάρια φυτικών ινών καλύπτοντας περίπου το 20% των ημερήσιων αναγκών σε φυτικές ίνες.

Αν και όλα τα λαχανικά και τα φρούτα περιέχουν φυτικές ίνες, το μήλο περιέχει μια συγκεκριμένη ομάδα διαλυτών φυτικών ινών, τις πηκτίνες.Ένα μήλο την ημέρα όπως λένε και οι γιατροί χαρίζει στον οργανισμό πολλά θρεπτικά συστατικά και τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ένα μήλο την ημέρα όπως λένε και οι γιατροί χαρίζει στον οργανισμό πολλά θρεπτικά συστατικά και τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ένα μήλο την ημέρα όπως λένε και οι γιατροί χαρίζει στον οργανισμό πολλά θρεπτικά συστατικά και τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Μια διατροφή πλούσια σε πηκτίνες συμβάλλει στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας και στη μείωση της κακής χοληστερόλης.

Σύμφωνα με έρευνες, τρία μήλα την ημέρα μπορούν να μειώσουν τη χοληστερόλη σε ένα ποσοστό της τάξεως του 8%.

Περιέχουν κουερσετίνη που προστατεύει το αναπνευστικό σύστημα

Έχει βρεθεί ότι τα θρεπτικά συστατικά των μήλων προστατεύουν από τις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος.

Το πιο γνωστό δραστικό συστατικό εδώ είναι η κουερσετίνη, ένα φλαβονοειδές με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Ένα από τα αναπνευστικά προβλήματα που φαίνεται πως ανακουφίζει ή προλαμβάνει η κατανάλωση μήλων είναι το άσθμα.

Περιέχουν φυτοχημικά συστατικά ενάντια στον καρκίνο

Η συστηματική κατανάλωση φρούτων και λαχανικών αποτρέπει την εμφάνιση πολλών μορφών καρκίνου, πάντα στα πλαίσια πάντα ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής.

Τα φυτοχημικά συστατικά που περιέχονται στα φρούτα προστατεύουν το γενετικό υλικό των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες που οδηγεί στη δημιουργία καρκινικών κυττάρων.

Παρά το ότι η διατροφή παίζει πολύ μικρό ρόλο στην πρόκληση καρκίνου των πνευμόνων, η κουερσετίνη των μήλων έχει βρεθεί ότι ίσως έχει προστατευτική δράση.

Άλλες μορφές καρκίνου που επηρεάζονται θετικά από τις τροφές φυτικής προέλευσης είναι εκείνες του παχέος εντέρου, του στομάχου και του μαστού.

Δρουν επικουρικά κατά του διαβήτη

Σύμφωνα με μεγάλες έρευνες, τα μήλα μπορούν να προστατεύσουν το πάγκρεας, το οποίο επιβαρύνει περισσότερο η ύπαρξη διαβήτη τύπου 2.

Η αντιοξειδωτική δράση της κουερσετίνης που ειπώθηκε παραπάνω, και η εξισορρόπηση των επιπέδων του σακχάρου από τις φυτικές ίνες του φρούτου, το καθιστούν άριστη επιλογή αν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό ή προδιάθεση για υψηλό σάκχαρο.

www.y-o.gr

The post Τα Οφέλη των Μήλων first appeared on Υγεία & Ομορφιά.

Κοινοποιήστε στα Social Media:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print
Call Now Button