24 ΩΡΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ

Υγιεινά Σνακ που Μπλοκάρουν την Απώλεια Βάρους

Αν είστε σε δίαιτα, είναι λογικό να σας έχουν συστήσει ορισμένα σνακ για να μπορείτε να τα καταναλώνετε ανάμεσα στα γεύματά σας.

Δείτε εδώ ορισμένα που ναι μεν θεωρούνται υγιεινά, αλλά αν δεν προσέξετε την ποσότητα και τα συστατικά τους, μπορούν να μπλοκάρουν τις προσπάθειές σας, μιας και στην πραγματικότητα περιέχουν πολλές θερμίδες.

Μπάρες δημητριακών

Θεωρούνται ένα εύκολο σνακ και υγιεινό μιας και μπορείτε να τις έχετε πάντα και παντού μαζί σας.

Από άποψη θερμίδων, πολλές μπάρες δημητριακών είναι σχετικά αθώες, αφού οι περισσότερες δεν ξεπερνούν τις εκατό θερμίδες.

Είναι λίγες για ένα σνακ που θυμίζει γλυκό.

Πολλές μπάρες όμως περιέχουν πάρα πολλές θερμίδες, ενώ κάποιες φτάνουν ακόμη και τις 500 θερμίδες ανά μπάρα, όσες δηλαδή αποδίδει περίπου ένα κυρίως γεύμα.

Οι μπάρες μπορεί να περιέχουν πολύτιμα συστατικά, όπως η βρώμη, οι ξηροί καρποί, το μέλι, η κανέλα και τα αποξηραμένα φρούτα, αλλά περιέχουν και πολλά σάκχαρα είτε σε μορφή ζάχαρης είτε σε μορφή σιροπιού.

Επιπλέον, τα φυτικά έλαια, το βούτυρο και η σοκολάτα είναι από τα πιο συνηθισμένα συστατικά που περιλαμβάνονται στις περισσότερες προσθέτοντας και άλλες θερμίδες.

Επιλέγετε μπάρες δημητριακών που δεν ξεπερνούν τις εκατό θερμίδες χωρίς φυτικά έλαια και ζάχαρη.

Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξτε τη δική σας μπάρα με πιο υγιεινά υλικά.

Μαύρη σοκολάτα

Το κακάο είναι γνωστό κυρίως για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.

Όμως καμιά σοκολάτα, ούτε η μαύρη, δεν αποτελείται μόνο από κακάο.

Η ζάχαρη, τα φυτικά λίπη και το βούτυρο κακάο είναι τα υπόλοιπα συστατικά που περιέχονται συνήθως στις σοκολάτες.

Έτσι ακόμα και η μαύρη σοκολάτα που στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να περιέχει 85% κακάο, αποτελείται στο υπόλοιπο ποσοστό της από λίπη και ζάχαρη.

Επιλέγετε σοκολάτες με όσο το δυνατόν περισσότερη περιεκτικότητα σε κακάο που να περιέχουν στέβια ή άλλο γλυκαντικό αντί για ζάχαρη και να είστε αυστηροί στην ποσότητα που καταναλώνετε.

Επιδόρπια γιαουρτιού

Το γιαούρτι παρέχει στον οργανισμό πολλές ευεργετικές ουσίες όπως τα προβιοτικά, το ασβέστιο και την πρωτεΐνη.

Όμως ένα επιδόρπιο γιαουρτιού μπορεί να μην περιέχει προβιοτικά, ενώ πολλά τέτοια επιδόρπια, ακόμα κι αν περιέχουν προβιοτικά, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα με αποτέλεσμα να φτάνουν ακόμη και τη μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη στην κάθε μερίδα.

Επιλέγετε γιαούρτια που να αναγράφουν ότι περιέχουν προβιοτικά και αντί για ένα έτοιμο γιαούρτι με φρούτα, προτιμήστε κάποιο σκέτο συνδυάζοντάς το μόνοι σας με κάποιο φρούτο, βρώμη ή μέλι.

Φιστικοβούτυρο

Πολλά άτομα το επιλέγουν λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε πρωτεΐνη και ιδιαίτερα όσοι αθλούνται.

Πρόκειται όμως για ένα επεξεργασμένο προϊόν που μπορεί να περιέχει αλάτι και τρανς λιπαρά.

Τα τελευταία παράγονται από το φοινικέλαιο που προστίθεται κατά την επεξεργασία του φιστικοβούτυρου σε υψηλές θερμοκρασίες, τα οποία συνδέονται με καρδιαγγειακές νόσους.

Ακόμα, τα φιστίκια που χρειάζονται για την παρασκευή του πρέπει να είναι καβουρδισμένα, μια διαδικασία κατά την οποία παράγεται μια τοξική ουσία για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Επίσης οι θερμίδες που περιέχει το φιστικοβούτυρο είναι ιδιαίτερα πολλές, μιας και όλες σχεδόν παρέχονται από λίπη.

Έτσι, η μια κουταλιά της σούπας μπορεί να αποδίδει γύρω στις εκατό θερμίδες.

Αν το θέλετε οπωσδήποτε στη διατροφή σας, επιλέγετε φυσικό φιστικοβούτυρο με 100% αλεσμένα φιστίκια, μειωμένο σε λιπαρά, ζάχαρη και αλάτι και το οποίο δεν θα περιέχει τρανς λιπαρά οξέα.

Ακόμα καλύτερα φτιάξτε το δικό σας φιστικοβούτυρο με πιο υγιεινά υλικά, αλλά μην καταναλώνετε πάνω από μια κουταλιά της σούπας ημερησίως λόγω του έτσι κι αλλιώς υψηλού θερμιδικού του περιεχομένου.

www.y-o.gr

The post Υγιεινά Σνακ που Μπλοκάρουν την Απώλεια Βάρους first appeared on Υγεία & Ομορφιά.

Κοινοποιήστε στα Social Media:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print
Call Now Button