24 ΩΡΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ

Φαγούρα στο Στήθος – Ποιες Αιτίες Μπορεί να την Προκαλούν

This post was originally published on this site

Το γυναικείο στήθος είναι μία ευαίσθητη περιοχή που μπορεί να πει πολλά για την υγεία μας.

Ο πόνος σε αυτό είναι κάτι γνώριμο στις περισσότερες γυναίκες, καθώς κατά τη διάρκεια της περιόδου κάνει την εμφάνισή του μαζί με άλλα συμπτώματα όπως το πρήξιμο και η υπερβολική ευαισθησία στην περιοχή.

Πρόκειται για μία φυσιολογική απόκριση του οργανισμού στις ορμονικές αναταραχές που βιώνει και είναι ένα σύμπτωμα μη ανησυχητικό και παροδικό.

Για να το ανακουφίσετε μπορείτε να κάνετε υπομονή, μέχρι να τελειώσει η περίοδός σας ή εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε μαλάξεις στην περιοχή.

Πέρα από αυτό τον φυσιολογικό πόνο, ένα ακόμη σύμπτωμα που μπορεί να παρατηρήσετε είναι η φαγούρα, στην περιοχή της θηλής ή και σε ολόκληρο το μαστό.

Πού μπορεί να οφείλεται;

Αλλεργική αντίδραση

Η φαγούρα στο στήθος συνήθως οφείλεται σε κάποια αλλεργική αντίδραση σε ορισμένα στοιχεία χημικών προϊόντων όπως απορρυπαντικά, αποσμητικά, αρώματα ή χημικούς παράγοντες που προέρχονται από αυτά τα προϊόντα και έρχονται σε κάποιου είδους επαφή με το δέρμα.

Γι’ αυτό το λόγο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποιο προϊόν μπορεί να έχει έρθει σε επαφή με το δέρμα σας και να έχει προκαλέσει αυτή την αλλεργική αντίδραση.

Αφυδάτωση της επιδερμίδας

Η έλλειψη ενυδάτωσης στο δέρμα του στήθους είναι ένας ακόμη λόγος που μπορεί να έχετε φαγούρα.

Είναι σημαντικό να ενυδατώνετε αυτό το μέρος του δέρματος χρησιμοποιώντας κάποιο φυτικό λάδι, ενυδατική κρέμα ή βούτυρο καριτέ.

Εγκυμοσύνη

Η φαγούρα στο στήθος μπορεί να είναι επίσης ένα από τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης.

Αυτό το σύμπτωμα συνοδεύεται συνήθως από έναν ελαφρύ πόνο που οφείλεται στην αυξημένη παροχή αίματος στη συγκεκριμένη περιοχή και κυρίως στις θηλές.

Η φαγούρα περιορίζεται συνήθως με την πάροδο του χρόνου και καθώς το σώμα αρχίζει να προσαρμόζεται.

Κατά την περίοδο προσαρμογής μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτά τα συμπτώματα με κομπρέσες από έγχυμα καλέντουλας.

Μεταβολές στον μαστικό αδένα

Αν έχετε φαγούρα σε ένα συγκεκριμένο σημείο ή μόνο στον ένα μαστό, η αιτία μπορεί να βρίσκεται στο μαστικό αδένα ή στους συνδετικούς ιστούς του μαστού.

Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεστε σε επιφυλακή σε περίπτωση εμφάνισης τυχόν άλλων συμπτωμάτων όπως πόνο, όγκους ή οζίδια, αλλαγές στο σχήμα του στήθους ή εκκρίσεις υγρού από τη θηλή, καθώς μπορεί να αποτελούν σημάδια κάποιας λοίμωξης του στήθους, ινοαδενωμάτων, καλοηθών κύστεων ή όγκων του μαστού.

Λάθος σουτιέν

Η φαγούρα στο στήθος μπορεί να οφείλεται σε κάποιο σουτιέν που έχει πολύ στενή εφαρμογή ή το σουτιέν να αποτελείται από κάποιο υλικό που προκαλεί στο δέρμα σας αλλεργική αντίδραση.

Αν έχετε φαγούρα στο στήθος και έχετε αποκλείσει τις προηγούμενες πιθανές αιτίες, θα πρέπει να ελέγξετε και το είδος του σουτιέν σας.

www.y-o.gr

The post Φαγούρα στο Στήθος – Ποιες Αιτίες Μπορεί να την Προκαλούν first appeared on Υγεία & Ομορφιά.

Κοινοποιήστε στα Social Media:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Πηγή: https://www.y-o.gr/

Call Now Button