24 ΩΡΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ

Όλα όσα είπε ο πρόεδρος της ΠΕΦ στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

This post was originally published on this site

Κοινοποίηση στο Facebook

Κάντε Tweet στο Twitter

Με παρέμβαση του ο πρόεδρος της ΠΕΦ κ. Θεόδωρου Τρύφων στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών τόνισε ότι «H ελληνική φαρμακοβιομηχανία είναι μια αναπτυξιακή ατμομηχανή για την οικονομία μας, με σημαντική προστιθέμενη αξία» , μιλώντας σε πάνελ με θέμα την επαναβιομηχανοποίηση της ελληνικής οικονομίας.

Υπογράμμισε, παράλληλα, πως παρά τις ασφυκτικές πιέσεις των τελευταίων ετών και την άνιση αντιμετώπιση των ελληνικών φαρμάκων, η φαρμακοβιομηχανία μένει Ελλάδα, εξακολουθεί να εφοδιάζει την ελληνική αγορά με ανταγωνιστικά, οικονομικά και ποιοτικά φάρμακα, και αποτελεί αξιόπιστη λύση για την περίθαλψη των ασθενών, παράγοντας ουσιώδεις εξοικονομήσεις στο σύστημα φαρμακευτικής περίθαλψης.

Ο πρόεδρος της ΠΕΦ περιέγραψε, επίσης, τις τρεις μεγάλες ευκαιρίες για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, οι οποίες θα πρέπει να αξιοποιηθούν τα επόμενα χρόνια.

Ειδικότερα, ο κ. Τρύφων ανέφερε πως η ελληνική φαρμακοβιομηχανία δημιουργεί σημαντική εγχώρια προστιθέμενη αξία, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην οικονομία και την απασχόληση στη χώρα μας.

Σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, σημείωσε, υπάρχουν 26 ελληνικές παραγωγικές μονάδες που επενδύουν κάθε χρόνο περί τα 30 εκατ. ευρώ στην έρευνα και την καινοτομία. Τόνισε, επίσης, πως οι ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες έχουν ένα σημαντικό αποτύπωμα στο εξωτερικό με την εξωστρέφειά τους, ενισχύοντας τη θέση των ελληνικών φαρμάκων διεθνώς, αποτελώντας τη δεύτερη εξαγωγική δύναμη, με εξαγωγές σε περισσότερες από 85 χώρες.

Ο πρόεδρος της ΠΕΦ επεσήμανε πως σήμερα υπάρχουν τρεις μεγάλες ευκαιρίες για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, οι οποίες θα πρέπει να αξιοποιηθούν τα επόμενα χρόνια:

• Πρώτον, η εκμετάλλευση της διαδικασίας της ταχείας και ταυτόχρονης αδειοδότησης σε διαφορετικά κράτη μέλη, την οποία παρέχει το νομικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), καθώς και της δυνατότητας ταχύτερης κυκλοφορίας σε αγορές τρίτων χωρών φαρμάκων που έχουν λάβει την έγκριση ενός κράτους της ΕΕ.

• Δεύτερον, η αξιοποίηση του σημαντικού πλεονεκτήματος που προσδίδει στο ελληνικό φάρμακο η αναγνώριση του σήματος (branding) και της ποιότητάς του σε τρίτες χώρες.

• Τρίτον, η δυνατότητα που δίνεται πλέον στις φαρμακευτικές εταιρείες, βάσει της συμφωνίας ΕΕ-ΗΠΑ για την αμοιβαία αναγνώριση των παραγωγικών μονάδων (EU-US Good Manufacturing Practice Agreement), να εξάγουν ευκολότερα τα φάρμακά τους στην αγορά των ΗΠΑ, ανοίγοντας νέους εμπορικούς ορίζοντες για τις ελληνικές εταιρείες παραγωγής φαρμάκων

Κοινοποιήστε στα Social Media:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email
Print this page
Print

Πηγή: http://www.healthweb.gr