24 ΩΡΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ

Όμορφη Κατά τη Διάρκεια του Lockdown

Οι περισσότερες γυναίκες, κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού, αφιερώνουν αρκετό χρόνο στο σπίτι τους. Και γιατί λοιπόν να μην εκμεταλλευτείτε τον χρόνο που βρίσκεστε στο σπίτι… προκειμένου να δώσετε στον εαυτό σας μια νέα λάμψη ομορφιάς;

Ας δούμε ορισμένες τακτικές ομορφιάς που μπορείτε να εφαρμόσετε στο σπίτι…

Για πολλούς, οι στιγμές χαλάρωσης στο σπίτι είναι συνδεδεμένες με το ατημέλητο χτένισμα, το πρόχειρο ντύσιμο, κ.λπ. Εκμεταλλευτείτε λοιπόν το γεγονός ότι είστε στο σπίτι, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, για να κάνετε μια κούρα ομορφιάς και να τονώσετε το ηθικό σας.

Οι συμβουλές που ακολουθούν μπορεί να σας φαίνονται κουραστικές, καθώς πρέπει να εφαρμόζονται καθημερινά, αλλά η αλήθεια είναι ότι προσφέρουν απίστευτα αποτελέσματα στα μαλλιά, στο σώμα, στην επιδερμίδα σας, κ.λπ.

Οι γυναίκες δεν αισθάνονται όμορφες στο σπίτι

Η παραμονή στο σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να ρίξει γρήγορα το ηθικό και να σας οδηγήσει σε παραμελημένη φροντίδα του εαυτού σας και της εξωτερικής σας εμφάνισης.

Σύμφωνα με μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε, κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown στη χώρα μας, λόγω της COVID-19, μόνο το 12% των γυναικών ήταν «όμορφες» και περιποιούνταν τον εαυτό τους καθημερινά στο σπίτι. Το φαινόμενο της μη περιποίησης ήταν ιδιαίτερα ορατό στους νέους ηλικίας 25-34 ετών (26%) και στις γυναίκες που ζούσαν μόνες τους (27%).

Μπορεί το σπίτι σας να μην είναι το πιο τέλειο σπίτι του κόσμου… αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει και εσείς να θυμίζετε τη χιλιοπατημένη μοκέτα του!

Στην καθημερινότητα, υπάρχουν πολλά πράγματα που θα πρέπει να ακολουθείτε και να κάνετε σχολαστικά, από την ώρα που θα ξυπνήσετε μέχρι και πριν τον ύπνο, για να είστε πάντοτε όμορφη και φρέσκια.

Τα απαραίτητα για να είστε πάντα όμορφη και φρέσκια

Για να διατηρείτε το δέρμα σας λαμπερό και καθαρό, είναι σημαντικό να καθαρίζετε το δέρμα με ένα προϊόν κατάλληλο για ντεμακιγιάζ, ακόμα κι αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει καλλυντικά. Ο συγκεκριμένος καθαρισμός αφαιρεί από την επιφάνεια της επιδερμίδας το σμήγμα,  τα νεκρά κύτταρα και τους εξωγενείς ρίπους , όπως π.χ. η ρύπανση που συσσωρεύεται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μπορεί το σπίτι σας να μην είναι το πιο τέλειο σπίτι του κόσμου… αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει και εσείς να θυμίζετε τη χιλιοπατημένη μοκέτα του!

Στη συνέχεια, συνιστάται η ενυδάτωση της επιδερμίδας σας με το κατάλληλο προϊόν για τον τύπο του δέρματός σας. Έτσι, η επιδερμίδα σας θα είναι προστατευμένη, ενυδατωμένη και θα διατηρεί την ελαστικότητά της.

Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε ασκήσεις γυμναστικής προσώπου ή αυτο-μασάζ προσώπου για να ενεργοποιήσετε τη μικροκυκλοφορία του αίματος σε αυτήν την περιοχή. Αυτή η δραστηριότητα βοηθά στην παροχή καλύτερης οξυγόνωσης στο χόριο του δέρματος.

Σας συμβουλεύουμε επίσης να βουρτσίζετε καλά τα μαλλιά σας πριν ξαπλώσετε για ύπνο, αφενός για να μην είναι πολύ «μπλεγμένα» την επόμενη ημέρα και αφετέρου για να απαλλαγείτε από τις νεκρές τρίχες και από τη σκόνη που προσγειώνεται όλη μέρα πάνω στα μαλλιά σας.

www.y-o.gr

The post Όμορφη Κατά τη Διάρκεια του Lockdown first appeared on Υγεία & Ομορφιά.

Κοινοποιήστε στα Social Media:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print
Call Now Button