24 ΩΡΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ

Baby Swimming – Τα Οφέλη του στην Υγεία του Μωρού σας

This post was originally published on this site

Όλο και περισσότεροι γονείς επιλέγουν να χαρίσουν στα μωρά τους την εμπειρία του baby swimming.

Το baby swimming, η εξοικείωση δηλαδή του μωρού με το νερό από τους πρώτους μήνες της ζωής του, έχει μια σειρά από απίστευτα οφέλη για το ίδιο κυρίως, αλλά και για τους γονείς του.

Βάσεις για γερή φυσική κατάσταση

Το κολύμπι από την ηλικία των 6 μηνών και πάνω που επιτρέπεται και η κολύμβηση για τα βρέφη, βελτιώνει τη φυσική κατάσταση του μωρού.

Σύμφωνα με έρευνες, τα βρέφη που παρακολουθούν μαθήματα βρεφικής κολύμβησης περπατούν πιο γρήγορα, έχουν καλύτερη ισορροπία, μεγαλύτερη δύναμη και αντοχή, ελέγχουν καλύτερα τις κινήσεις και τη στάση του σώματός τους.

Πολλοί γονείς μάλιστα, ισχυρίζονται ότι μετά το κολύμπι τα μωρά τους κοιμούνται πιο εύκολα, αφού οι ήρεμες ασκήσεις στο νερό και το ίδιο το νερό τα χαλαρώνουν.

Όμως, δεν είναι μόνο αυτά τα οφέλη.

Μέσα από την άσκηση στο νερό, τονώνεται το αναπνευστικό και το ανοσοποιητικό σύστημα των μωρών, ώστε να μπορούν να καταπολεμήσουν τυχόν λοιμώξεις, με την προϋπόθεση ότι τα μαθήματα κολύμβησης γίνονται τακτικά.

Εμπιστοσύνη στον εαυτό του

Ένα μωρό που μαθαίνει να κινείται ελεύθερα μέσα στο νερό και να αναπτύσσει τις κολυμβητικές του δεξιότητες μαθαίνει και να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του, άρα αυτοπεποίθηση.

Το μωρό μαθαίνει να προσαρμόζεται στα ερεθίσματα μέσα από την εναλλαγή των ασκήσεων κι έτσι μπαίνουν οι βάσεις για να γίνει στο μέλλον ένας ανεξάρτητος άνθρωπος με αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση.

Φροντίζει για την ασφάλειά του

Μπορεί οι εύκολες ασκήσεις στα προγράμματα βρεφικής κολύμβησης να μοιάζουν με ένα ευχάριστο παιχνίδι, αλλά στην πραγματικότητα περιέχουν ενσωματωμένους κανόνες ασφαλείας.

Έτσι το μωρό μαθαίνει από πολύ νωρίς να κολυμπάει με ασφάλεια και όταν μεγαλώσει θα γνωρίζει ενστικτωδώς πώς να προφυλάσσεται από τους κινδύνους στη θάλασσα.

Κοινωνικοποίηση

Τα μαθήματα κολύμβησης είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να έρθει το μωρό σε πρώτη επαφή με άλλα μωράκια.

Ακόμα κι αν δεν μπορεί να μιλήσει, μέσα από το παιχνίδι και τη γλώσσα του σώματος αλληλεπιδρά με τα άλλα μωρά και αρχίζει να αποκτά σιγά σιγά τους πρώτους του φίλους.

Έτσι εξασκεί την κοινωνικότητα στον χαρακτήρα του και μαθαίνει τη συναναστροφή και την εξωστρέφεια.

Ισχυροποιεί τους δεσμούς με τους γονείς του

Το baby swimming αποτελεί μια από τις καλύτερες αφορμές για να περάσουν οι γονείς όμορφο και παραγωγικό χρόνο με τα μωρά τους.

Επιπλέον, κοινωνικοποιούνται και οι ίδιοι οι γονείς περισσότερο, γνωρίζουν άλλους γονείς που φέρνουν στο ίδιο τμήμα τα μωρά τους, με τους οποίους μπορεί να έχουν κοινά ενδιαφέροντα.

www.y-o.gr

The post Baby Swimming – Τα Οφέλη του στην Υγεία του Μωρού σας first appeared on Υγεία & Ομορφιά.

Κοινοποιήστε στα Social Media:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Πηγή: https://www.y-o.gr/

Call Now Button