24 ΩΡΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ

N. Χαρδαλιάς: Επέκταση υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους από 29/7

This post was originally published on this site

«Μέχρι σήμερα τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται σε 4.193. Στόχος, μας είναι να παραμείνει η Ελλάδα μια ασφαλής χώρα για κατοίκους και επισκέπτες» τόνισε κατά τη δεύτερη ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Ανακοίνωσε την επέκταση της χρήσης της μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους μετά την έξαρση των κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση μετά από εισήγηση των ειδικών αποφασίζει από την Τετάρτη 29/7 γενική χρήση μάσκας σε καταστήματα λιανικής και υπηρεσίες, όπως ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα, καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία κ.α.), κομμωτήρια & κέντρα αισθητικής, όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας ότι «η αύξηση εγχώριων κρουσμάτων δεν πρέπει να δημιουργεί πανικό, ούτε εφησυχασμό». Το πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας θα ανέρχεται στο ποσό των 150 ευρώ.

«145 είναι τα ενεργά κρούσματα στην Αθήνα», όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ «596 άτομα έχουν τεθεί σε παρακολούθηση ως στενές επαφές των κρουσμάτων».

Επίσης ανέφερε ότι «ο αλγόριθμος EVA που χρησιμοποιούμε αξιολογεί το προφίλ ρίσκου κάθε επισκέπτη.Τις τελευταίες ημέρες έχουμε επικεντρώσει την προσοχή μας στην Ισπανία και έχουμε διπλασιάσει τα τεστ».

O κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τη διενέργεια ελέγχων για τη χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και άλλους χώρους συνάθροισης.

Πρόσθεσε δε, ότι «κάθε Τετάρτη καταγράφουμε τα δεδομένα κάθε περιοχής. 10 περιοχές έχουν περισσότερα κι εκεί γίνονται στοχευμένοι έλεγχοι στους εργαζόμενους, ώστε να μείνουν ασφαλείς. Την προηγούμενη βδομάδα οι έλεγχοι ήταν κυρίως σε νησιωτικές περιοχές».

Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.gr

Κοινοποιήστε στα Social Media:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Πηγή: http://www.ert.gr

Leave a Comment

(0 Comments)

Call Now Button